Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KOMENTIRAO I AFERU FRKE PETEŠIĆA

Bačić nakon koalicijskog sastanka: "Ići ćemo u provjeru potpisa za obje inicijative Mosta"

Branko Bačić
Branko Bačić DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Branko Bačić Branko Bačić Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.hr Davor Božinović Davor Božinović Foto: DNEVNIK.hr Branko Bačić Branko Bačić Foto: DNEVNIK.hr +0 Andrej Plenković na Pagu Galerija 1/5 >>
Završen je sastanak koalicijskih partnera u Banskim dvorima. Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić najavio je da će se ići u provjeru potpisa za obje inicijative Mosta.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić najavio je da će se ići u provjeru potpisa za obje inicijative Mosta. 

"Mi ćemo predložiti Saboru, da se kao što je i dosad bio slučaj, provjera potpisa povjeri Vladi i da nas u roku, koji ćemo definirati na Odboru, izvijesti o broju važećih potpisa kako bi Sabor mogao nastaviti sa svojim aktivnostima sukladno Zakonu o referendumu", rekao je Branko Bačić i nastavio: 

"S obzirom na postojanje dvojbe o ustavnosti pitanja mi ćemo najvjerojatnije u slučaju, da je prikupljeno 10% postpisa, uputiti Ustavnom sudu RH koji će se u 30 dana očitovati, jesu li pitanja podobna", izjavio je Bačić nakon koalicijskog sastanka u Banskim dvorima. 

Ponovio je da ministar Horvat ima podršku većine, ali i da očekuju da se dinamika obnove podigne na višu razinu te da se za sve, koji su u alternativnom smještaju, do kraja godine riješi smještaj.

Komentirao je i aferu šefa premijerova ureda. 

"Ne vidim protuzakonitost u njegovom postupanju. Policija mora djelovati po zakonu. Policija mora biti neovisna. Ako policija ima dvojbe u zakonitost postupanja, a neprimjereno je od predsjednika ili bilo koga da na neovisna tijela vrše neprimjeren pritisak...", kazao je Bačić.

Kaže da je njegovo prebivalište na Korčuli. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene