Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naoružajte se strpljenjem

Kreće prvi udarni vikend: Reporter Dnevnika Nove TV otkriva kakvo je stanje na cestama

Aktualno Galerija Gužva u prometu, ilustracija - 1 Gužva u prometu, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Vanja Margetić, reporter Dnevnika Nove TV Vanja Margetić, reporter Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Gužva u prometu, ilustracija - 2 Gužva u prometu, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Gužva u prometu, ilustracija - 3 Galerija 1/4 >>
Prvi udarni turistički vikend je pred nama, ima li gužve, kakva je sada situacija na naplatnim postajama te posljednje informacije o stanju u prometu donosi reporter Dnevnika Nove TV Vanja Margetić.

"U ovim trenucima vozi se po povoljnim vremenskim prilikama i ono još važnije nema dužih čekanja. Tu i tamo se može dogoditi da morate čekati na ulazak, odnosno izlazak s autoceste, ali nema dužih čekanja", izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV, Vanja Margotić.

"No, tako nije bilo tijekom cijelog petka. Na pojedinim dionicama bilo je zastoja, bilo je čekanja, posebno tamo gdje su radovi u tijeku. Bilo je dužih čekanja, odnosno nekih gužvi i na prilaznim cestama turističkih gradova, a bilo je gužvi i na odmorištima", dodao je. 

Pročitajte i ovo Svinja, ilustracija Veliki problem u Slavoniji Sve veće posljedice afričke svinjske kuge: "Ovako rigorozne mjere možemo trpjeti tjedan dana, a onda... "

"Što se pak tiče pomorskog prometa, sve teče normalno. Ista situacija je i na granici. Za ulazak u Hrvatsku nema dužih čekanja. Ono što možemo istaknuti je dan koji su obilježile prometne nesreće. Tako je jedna i sada omela putovanje prema Slavoniji u smjeru Lipovca vozi se jednim prometnim trakom", poručio je reporter. 

Poznato je da turisti biraju subotu da bi došli do obale. Upravo zato u subotu se prognoziraju gužve i to od ranog jutra. 

"Posebno dio zagrebačke obilaznice, tu bi moglo doći do zastoja i dužih čekanja. Također, moglo bi zastoja biti na prilascima gradovima i odmorištima. No, ono što onima koji sutra putuju nikako neće ići na ruku je pogoršanje vremenske prognoze. Dakle, u poslijepodnevnim satima moglo bi doći do kiše, a na nekim dionicama i do olujnog vjetra. Što bi moglo vozačima pogoršati vožnju", objasnio je Margotić

Pročitajte i ovo Ratni zločini u Ukrajini, ilustracija - 1 Podučava ih Amerikanac Ukrajinski odvjetnici stigli po savjete u Hrvatsku: Jedan slučaj im je posebno zanimljiv

"Treba biti poprilično oprezan u vožnji skliskim dionicama. Za kraj recimo do prošlog vikenda hrvatskim autocestama vozilo je 30 milijuna vozila što je povećanje u odnosu na prošlu godinu od 12 posto", zaključio je Margotić.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene