Umirovljeni general Mladen Kruljac (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)
Umirovljeni general Mladen Kruljac (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

David Kruljac (27), sin umirovljenog generala Mladena Kruljca, zbog čuvanja 3,98 kilograma marihuane i 27 grama kokaina u hladnjaku u očevu stanu u zagrebačkim Gajnicama sporazumno je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu osuđen na godinu dana zatvora.


Ta je sankcija prema pisanju Jutarnjeg lista,  pretvorena u 730 sati rada za opće dobro, a ujedno mu je izrečena i novčana kazna od 500 dnevnih dohodaka, što u njegovu slučaju iznosi 200.000 kuna.

Vezani članci Slika nije dostupna Ni Mladen ne predviđa Nini uspjeh na Eurosongu Slika nije dostupna Grad Rab u ljetnom plesnom ritmu grupe Magazin!

Budući da je osim droge u hladnjaku, spavaćoj sobi i na polici kuhinjskog elementa tijekom pretresa stana policija pronašla i 118.000 eura te 10.500 kuna za koje su pretpostavili da potječu od preprodaje opijata, umirovljeni general stao je u obranu sina.

"Kad sam 17. kolovoza 2017. čuo da je David uhićen, bio sam u Medulinu. Nisam mogao vjerovati! Bio sam bijesan na njega. A posebno mi je bilo teško jer novac koji je nađen u stanu nije njegov, nego mojega prijatelja Lukija, Mire Lukende, kojemu je prijeko potreban za egzistenciju i obranu u postupku koji se protiv njega vodi u BiH. Novac je oduzet, a ja sam u nezgodnoj situaciji. Naime, Lukija znam od 1992., kada sam obilazio bolnice, a on je bio ranjen. Odvjetnik Branko Šerić oboje nas zastupa u postupcima koji se vode protiv nas. Luki me 2016. zamolio da mu sačuvam neki novac", ispričao je u tužiteljstvu umirovljeni general Kruljac, kojemu je Lukenda “oko Uskrsa 2016. donio u kafić, u Konzumovoj vrećici, 150.000 eura”.

U rujnu te godine tražio ga je, dodaje, da mu od čuvanog novca da 32.000 eura kako bi kupio BMW X6, piše Jutarnji list.