Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bit će i kiše

Stigla promjena vremena: Hoćemo li za naše nogometaše moći navijati na otvorenom?

Vremenska prognoza s Milanom Sijerkovićem (Foto: Dnevnik.hr)
Vremenska prognoza s Milanom Sijerkovićem (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Vremenska prognoza s Milanom Sijerkovićem (Foto: Dnevnik.hr) Vremenska prognoza s Milanom Sijerkovićem (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Meteoalarm DHMZ-a (Printscreen: DHMZ) Galerija 1/2 >>
Kiša će u tekućem srpnju povremeno još padati, ali to nasreću neće biti dosadne jesenje kiše, nego tek neugodan, ali podnošljiv, začin toplom ljetnom vremenu, rekao je meteorolog Dnevnika Nove TV, Milan Sijerković.

Dok još nismo posve prebrodili utjecaj ciklonskog vrtloga iz jugoistočne Europe, sa sjeverozapada nam se, uz odvojak anticiklone, približava nova ciklona s frontom vlažnog i malo hladnijeg zraka.

Pročitajte i ovo Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu Cvijet Nakon još par hladnih jutra Promjena vremena bila je silovita, ali ne i dugotrajna: Uskoro se očekuje povratak proljeća

U noći s utorka na srijedu i srijedu ujutro će se na sjeverozapadu naoblačiti, mjestimice uz pljuskove i grmljavinu, a osobito u Gorskom kotaru i Istri. U Slavoniji i posebice u Dalmaciji prevladavat će vedro vrijeme. Na Jadranu će uglavnom puhati umjereno jugo.

U Zagrebu i drugdje u središnjoj Hrvatskoj će tijekom dana biti promjenjivo oblačno, a mjestimice uz kišu, pljuskove i grmljavinu i to najprije ujutro te ponovno popodne.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu u većem dijelu dana bit će sunčano i vrlo toplo, ponegdje i vrućina, uz jugoistočni vjetar. U drugome dijelu dana oblačnije i pokoji pljusak ili grmljavina, ponajprije i najčešće u zapadnoslavonskom gorju.

Istru, Kvarner i u Gorski kotar očekuje promjenjivo oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a posebice u drugome dijelu dana. Najviša popodnevna temperatura u primorju malo viša od 25 stupnjeva. U gorju će puhati jugozapadnjak, a u primorju jugo, južnjak i jugozapadnjak. Potkraj dana možda i bura.

U Dalmaciji će se zadržati sunčano i vrlo toplo vrijeme, s mjestimičnom vrućinom. Toplini će pridonijeti i umjeren južni i jugozapadni vjetar.

More je prikladno toplo, pa ne treba dvojiti o tome hoće li biti zadovoljnih kupača ili neće.

U Dalmaciji se čak i u moru treba zaštititi od jakih ultraljubičastih zraka. Ni u Slavoniji na oranicama ne smiju biti bezbrižni.

U četvrtak će u unutrašnjosti još biti mjestimične kiše i pljuskova, što će se proširiti na Slavoniju i Liku. U petak malo stabilnije i toplije, osim u gorskoj Hrvatskoj, a u subotu sunčano i vrlo toplo ljetno vrijeme.

Na Jadranu će između četvrtka i subote prevladavati uglavnom sunčano i vrlo toplo ljetno vrijeme. Nakon četvrtka ugodno će osvježavati umjeren maestral. More će biti prikladno za kupanje, ali valja biti oprezan zbog jakih sunčanih zraka. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene