Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Split uoči sezone

Nitko neće podstanare, ovih dana dobivaju "otpusna pisma": Prosječni dvosoban stan iznajmljuje se po 700, pa i 900 eura mjesečno

Pogled na Split s mora (Foto: Pixell)
Pogled na Split s mora (Foto: Pixell) Foto: Pixell
U Splitu je ovih dana gotovo nemoguće naći stanove za dugoročni najam, a ono što se nudi ide do čak 900 eura mjesečnog najma.

Stotine studenata koji studiraju u Splitu suočili su se ovih dana s "otpusnim pismom" najmodavaca, koji su zaključili kako im se više isplati da im u stanu bude Anne iz Britanije nego Ane iz Ploča, a slična je sudbina zadesila i brojne podstanarske obitelji.

Pročitajte i ovo Skupi kvadrati - 4 Nije na obali Visoku cijenu mnogi su spremni platiti: "Od grada u koji nitko nije htio otići, napravili su grad u koji svatko želi" Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici

"Turizam nas u jednu ruku spašava, ali u drugu vodi u katastrofu. Moja obitelj do prije mjesec dana živjela je u lijepom dvosobnom stanu u Ulici Ruđera Boškovića. Uredno smo plaćali 450 eura najamnine, a onda nam je gazdarica jednog dana rekla da imamo rok od 30 dana da nađemo novi stan jer će ona svoj pretvoriti u apartman. Krenula je bjesomučna potraga za novim stanom, prošao sam ih 15 dok nisam našao ovaj sada. Imao sam sreće jer sam na kraju našao dvosoban stan na Dragovodama, a najam će me stajati 400 eura plus troškovi režija", ispričao je obrtnik Lovre za Slobodnu Dalmaciju.

Sandra Korevec, agentica iz agencije za nekretnine, kaže kako vlada strašna nestašica stanova za kupnju, ali i dugoročni najam.

"Od svih slobodnih stanova u kojima ne žive vlasnici, svega 10 posto iznajmljuje se podstanarima, a 90 posto ide za turistički najam. Prosječna cijena najamnine solidnog dvosobnog stana u Splitu je narasla s 400 na 700, ali ima stanova i po 900 i više eura mjesečno", kaže Korevec.

Podstanari se stoga masovno sele u Dugopolje, Solin i još dalje iza brda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene