Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed u Splitu

Građani na ulicama zbog zagađenja zraka: Arsena je 13 puta više od dozvoljenog

U tijeku je prosvjed zbog zagađenja zraka u Splitu.

Novi prosvjed održava se nakon što je Grad Split jučer priopćio kako su ponovno povećane koncentracije taložne tvari i arsena.

Pročitajte i ovo Provjereno: Zagađenje zraka - 9 Priča Provjerenog Zbog arsena im se uvukao strah u kosti: "Nitko to nije očekivao. Smetala nam je prašina, ali nismo znali da ima otrova"

Arsena je za oko 13 puta više nego što je dozvoljeno. Brojni građani odlučili su ponovno izaći na ulicu i šetnjom preko pješačkog prijelaza poručiti odgovornima da hitno pronađu krivca za zagađenje i zaustave ga.

Pročitajte i ovo Zagađenje zraka u Splitu: Ilustracija - 2 Građani na nogama Pobuna u Splitu zbog zraka zagađenog arsenom i niklom, građani u šoku: "Ovo je borba cijeloga grada. Očekujemo da nadležne institucije reagiraju"

Drugo izvješće koje je dostavio Zavod za javno zdravstvo za ožujak obuhvatilo je mjerenja na ukupno tri postaje. Građani poručuju kako neće odustati od prosvjeda sve dok se odgovorni ne pronađu i sankcioniraju jer im je zbog svega ovoga ugroženo zdravlje. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene