Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pred sudom

U Splitu održan mirni prosvjed zbog smrti Kristiana Vukasovića

Obitelj Vukasović (Foto: Dnevnik.hr)
Obitelj Vukasović (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Obitelj Vukasović (Foto: Dnevnik.hr) Obitelj Vukasović (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Kristian Vukasović (Foto: Dnevnik.hr) Kristian Vukasović (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Stipan i Kristina Vukasović (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Stipan i Kristina Vukasović (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Stipan Vukasović, otac Kristiana Vukasovića (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Galerija 1/4 >>
Ispred zgrade Županijskog suda danas se održava mirni prosvjed građana zbog smrti Kristiana Vukasovića.

Građani su u utorak u Splitu ispred zgrade Županijskog suda održali prosvjed zbog smrti 18-godišnjeg Kristiana Vukasovića koji je preminuo nakon što je u KBC Split doveden iz zatvora u Bilicama. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih Bojan Ivošević "netočne informacije" Splitska policija odgovorila na optužbe o policajcu u sačekuši: "Pokušao je smiriti sukob..."

"Pokušavamo pomoći obitelji koja je doživjela tragediju, pokopali su sina jedinca jer su vjerovali pravosuđu. Okupili smo se pred zgradom u Gundulićevoj ulici u kojoj su Županijski sud i Općinsko državno odvjetništvo u Splitu koji su u jednakoj mjeri, kao i Općinski sud na Dračevcu, odgovorni za tragediju koja je zadesila obitelj Vukasović, kazao je za Slobodnu Dalmaciju jedan od organizatora, aktivist Zoran Burić iz Splita.

"Oni su Kristiana poslali u istražni zatvor, gdje mu nije bilo mjesto. Osim njih, krivci su zatvorski sustav i bolnica na Svetošimunskoj cesti u Zagrebu, koji su dijete s razvojnim poteškoćama predozirali lijekovima i stalno ga vraćali u okruženje kriminalaca. Kristian je, sada je sve jasnije, žrtva kaznenog djela, a to bi sada trebali rješavati isti oni koji su ga smjestili u okruženje gdje je stradao. Jasno je da oni neće ništa poduzeti već će zataškati sve što mogu", dodao je Burić.

Nalaz potvrdio očeve strahove

Pojasnio je da namjerno odabran neradni dan za prosvjed kako bi mogli doći svi koji žele izraziti podršku obitelji.

''Za kraj bih kazao: Bogati Horvatinčići su i veseli i slobodni! Skromni Vukasovići trebaju platit ubojicama troškove?!'', rekao je organizator.

Kristian Vukasović, mladić s teškoćama u razvoju, bio je u zatvoru zbog piromanije. Obdukcija je pokazala da je umro od zatajenja srca, ali nalaz obdukcije je potvrdio i ono što je njegov otac Stipan govorio. Kristianovo je tijelo, naime, bilo prepuno ozljeda.  Specijalist sudske medicine utvrdio je sljedeće:

- brojni krvni podljevi prednje trbušne stijenke

- krvni podljevi desne natkoljenice i obje potkoljenice

- krvni podljev mekog oglavka tijemeno lijevo

- opće omekšanje mozgovnine – smrt mozga

- edem i početna upala pluća

- ojedine kože zbog ležanja

Zaključak obdukcije je da se sve te ozljede ne mogu sa sigurnošću povezati s Kristianovom smrću. Kristian je vjerojatno umro od zatajenja srca, stoji u obdukciji. Postavlja se pitanje kako su te ozljede onda nastale. Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković i prije nalaza posjetio je zatvor te zaključio da su sve potrebne mjere poduzete.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene