Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozitivan trend

U jednom hrvatskom rodilištu pravi baby boom: ''Govorimo o jednom razredu više''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U vinkovačkom rodilištu lani je rođeno 44 djece više nego 2020., rečeno je u srijedu na sastanku gradonačelnika Ivana Bosančića, voditelja Odjela za ginekologiju vinkovačke bolnice Zvonimira Juzbašića i predsjednice udruge za podršku budućim majkama Agape Gordane Kucljak.

Po riječima gradonačelnika Ivana Bosančića, u 2021. godini u vinkovačkom rodilištu rođeno je 735 novorođenčadi, 44 više nego 2020.

U 2020. rođeno je 218 novorođenčadi iz Vinkovaca, a 2021. iz tog je grada rođeno 237 novorođenčadi, što je gotovo cijeli razredni odjel više, pa je to, kako je rekao, "uistinu veliki razlog za optimizam".

''Više od 40 beba ukupno u našoj bolnici u odnosu na godinu ranije te 19 više ako gledamo samo Vinkovce govori nam da smo na dobrom putu, ali i da moramo još raditi kako bismo te brojeve povećali. Ovdje govorimo o jednom razredu više u Vinkovcima i bilo bi dobro kada bi se taj trend i nastavio. To nastojimo postići kroz naše programe potpore roditeljima koji obuhvaćaju period od samog rođenja djeteta, vrtićke dobi, osnovne i srednje škole, pa do potpora studentima'', rekao je Bosančić.

Napomenuo je i kako se na razne druge načine, kroz projekte izgradnje i obnove škola, vrtića i dječjih igrališta, djeci i roditeljima te svima onima čiji je posao briga o djeci nastoje osigurati što bolji uvjeti.

Po riječima voditelja Odjela za ginekologiju i opstetriciju Opće županijske bolnice Vinkovci Zvonimira Juzbašića, riječ je o pozitivnom pomaku nakon višegodišnjih negativnih trendova.

"Kada bismo svake iduće godine imali ovakav porast, to bi bilo jako dobro“, rekao je Juzbašić.

Pročitajte i ovo Krešo Španić rezultati popisa stanovništva Demografski poraz Hrvatske: U gradu koji ima najveći rast nataliteta rodilo se samo 35 djece u godinu dana

Pročitajte i ovo Lidija Brković U DNEVNIKU NOVE TV Ravnateljica Državnog zavoda za statistiku detaljnije objasnila što se mijenja novim Popisom stanovništva: "Ne mogu reći da sam zadovoljna rezultatima. Naravno da me brine"

Predsjednica Udruge za informiranje i podršku budućim majkama Agape Vinkovci Gordana Kucljak, koja je i primalja u vinkovačkom rodilištu, rekla je kako su se primalje prilagodile situaciji koja je svima u posljednje dvije godine otežala život te im je rad u takvim okolnostima postao svakodnevica.

''Osim iz naše županije, dolaze nam rodilje i iz Brodsko-posavske i Osječko-baranjske županije. Razlog tomu je što je naša bolnica dopuštala pratnju prilikom poroda tijekom cijele pandemije, zbog čega su se mnogi roditelji odlučili na porod kod nas'', istaknula je Kucljak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene