Svi poslovi s državnim i javnim sektorom, umjesto papirnatim, odvijaju se putem e-računa već tri mjeseca

Galerija


U prva tri mjeseca izdano je milijun i sto tisuća e-računa, registrirano je više od pet tisuća i tristo javnih naručitelja, a više od 21 tisuću gospodarstvenika, odnosno dobavljača, šalje e-račune.

E-računi su uvedeni u svim poslovima državnih i javnih sektora, a u ministarstvu su s ovakvim brojkama zadovoljni, no žele čuti i glas gospodarstvenika. Stoga je danas održana konferencija na kojoj su razmijenili iskustva.

Vezani članci Grijanje, ilustracija Dobre vijesti za građane: Stižu manji računi za plin, stanovnici ovoga grada uštedjet će više od 200 kuna Čipiranje kante za otpad (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Krenulo čipiranje spremnika za smeće, uskoro će ih dobiti cijeli Zagreb. Evo što bi to moglo značiti za vaše račune

Pomoćnica ministarstva gospodarstva Iva Soić uvjerena je kako e-račun ubrzava i pojednostavljuje postupak. "Više nemamo papirnatog računa. Projekcija nam je da imamo 6 do 13 posto od ukupnog iznosa javne nabave, veliki iznos" rekla je Soić te dodala da su u tom smjeru krenuli kako bi uz uštedu racionalizirali i ubrzali ta postupanja.

Božidar Rački iz Istarske županije tvrdi kako su zadovoljni te kako je projekt postigao ciljeve koje su zacrtali. "Broj zaprimljenih e-računa u odnosu na klasični račun je veliki postotak, 95% je e-računa zaprimljenih u postupcima" zaključio je.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr