Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"

"Swift Response 19"

Zbog međunarodne vojne vježbe u ovim se dijelovima zemlje očekuje pojačan zračni i cestovni promet

Immediate Response 19 (Foto: MORH) - 6
Immediate Response 19 (Foto: MORH) - 6 Foto: MORH
U sklopu međunarodne vojne vježbe Swift Response 19, idućih dana očekuje se intenzivniji promet u zračnom prostoru te pojačan cestovni promet, poručili su iz MORH-a.

U sklopu međunarodne vojne vježbe Swift Response 19 koja se od 10. lipnja 2019. provodi na teritoriju Republike Hrvatske, tijekom idućih dana očekuje se intenzivniji promet u zračnom prostoru te pojačan cestovni promet na pojedinim prometnicama.

Zračni promet

Od ponedjeljka 17. lipnja, od 22 sata do 24. lipnja 2019., u okviru vježbe planirane su pojačane aktivnosti u zračnom prometu na području Udbine, Zemunika, Crvene zemlje i Slunja.

Cestovni promet

Također, u okviru vježbe, planirane su aktivnosti zbog kojih se očekuje pojačan cestovni promet, i to:
17. lipnja, od 05:00 do 09:00 sati, na relaciji Slunj - Udbina (D1)
17. lipnja, od 09:30 do 23:00 sata, na relaciji Slunj - Udbina - Zemunik Donji (D1-A1)
18. lipnja, od 08:00 do 16:00 sati, na relaciji Zemunik Donji - Udbina (A1-D1)
19. lipnja, od 08:00 do 16:00 sati, na relaciji Udbina - Slunj (D1)

Pročitajte i ovo Multinacionalna bojna krenula iz Hrvatske prema Mađarskoj (Foto: MORH/Vinko Jovanovac) - 2 Immediate Response 19 Vojska na hrvatskim cestama: Premješta se Multinacionalna bojna, očekuju se gužve na prometnicama

Pročitajte i ovo Ilustracija: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL Osam savezničkih zemalja Počinje vojna vježba Swift Response 19, na ovim lokacijama očekuje se pojačani promet i buka

Podsjetimo, međunarodna vojna vježba Swift Response 19 provodi se od 10. do 29. lipnja 2019. godine u Bugarskoj, Rumunjskoj te u Hrvatskoj na nekoliko lokacija, na vojnim poligonima "Eugen Kvaternik" u Slunju i "Crvena zemlja" kod Knina te u vojarnama "Josip Jović" u Udbini i "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku.

Republika Hrvatska pruža potporu zemlje domaćina (host nation support - HNS) te pruža lokacije za razmještaj snaga i provođenje vježbovnih aktivnosti. U vježbi sudjeluju pripadnici osam savezničkih zemalja, 30-ak letjelica te 450 vozila.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene