Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Njemačkoj je uhićen Vinko Sindičić kojeg se sumnjiči za ucjenu u slučaju ubojstva Stjepana Đurekovića 1983. godine, potvrđeno je večeras u Ravnateljstvu policije.


Odjel za odnose s javnošću Ravnateljstva policije priopćio je da su danas zaprimili obavijest Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Muenchenu o uhićenju Vinka Sindičića, kojeg se sumnjiči za ucjenu u slučaju ubojstva Stjepana Đurekovića 28. srpnja 1983. godine u Muenchenu. Sindičić se trenutačno nalazi u istražnom zatvoru u Muenchenu.

Vezani članci Muškarac s pištoljem (Ilustracija: Getty Images) Podstrana: Zaustavljao automobile i vozačima prijetio pištoljem, policija ga uhitila Indijska konoplja (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL) Poreč: Uhićen uzgajivač marihuane vrijedne 200.000 kuna, pretragom pronađeno 59 stabljika indijske konoplje

Bivši pripadnik jugoslavenske tajne službe UDBA-e Vinko Sindičić bio je zaštićeni svjedok na suđenju Krunoslavu Pratesu za ubojstvo Stjepana Đurekovića 1983. godine u Muenchenu. Prema pisanju medija njemačke vlasti povezuju Sindičićevo uhićenje sa slučajem Đureković, dodavši kako se sada promijenio njegov status u sudskom postupku. (Hina)