Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojstvo Đurekovića

U Njemačkoj uhićen Vinko Sindičić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Njemačkoj je uhićen Vinko Sindičić kojeg se sumnjiči za ucjenu u slučaju ubojstva Stjepana Đurekovića 1983. godine, potvrđeno je večeras u Ravnateljstvu policije.

Odjel za odnose s javnošću Ravnateljstva policije priopćio je da su danas zaprimili obavijest Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Muenchenu o uhićenju Vinka Sindičića, kojeg se sumnjiči za ucjenu u slučaju ubojstva Stjepana Đurekovića 28. srpnja 1983. godine u Muenchenu. Sindičić se trenutačno nalazi u istražnom zatvoru u Muenchenu.

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock) Predan u zatvor Uhićen u Zagrebu: Zbog teškog ubojstva osuđen na 17 godina zatvora, pobjegao u Hrvatsku i pakirao drogu Policija, ilustracija - 5 Pronađen na parkiralištu Uhićen Slovenac (22): Zaustavila ga prometna policija, a on izbacio vrećicu i paket kroz prozor te se dao u bijeg

Bivši pripadnik jugoslavenske tajne službe UDBA-e Vinko Sindičić bio je zaštićeni svjedok na suđenju Krunoslavu Pratesu za ubojstvo Stjepana Đurekovića 1983. godine u Muenchenu. Prema pisanju medija njemačke vlasti povezuju Sindičićevo uhićenje sa slučajem Đureković, dodavši kako se sada promijenio njegov status u sudskom postupku. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene