Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DOZNAJEMO DETALJE

VIDEO U našem nacionalnom parku uočen veliki medvjed: "Ne znamo koliko ih je"

Medvjed u NP-u Sjeverni Velebit
Medvjed u NP-u Sjeverni Velebit Foto: NP Sjeverni Velebit/DNEVNIK.hr
Iz Nacionalnog parka Sjeverni Velebit objavili su snimku odraslog medvjeda koji se češe o stablo. DNEVNIK.hr doznaje postoji li mogućnost susreta medvjeda s posjetiteljima, ali i predstavlja li on ugrozu za druge životinje.

Nacionalni park Sjeverni Velebit objavio je snimku odraslog medvjeda koji se češe o jedno od stabala. Iz tog su nacionalnog parka prije nekoliko mjeseci objavili snimku mladih medvjeda u igri, a brojni su se znatiželjnici, prema njihovim riječima, pitali koliki su onda odrasli medvjedi kada su, po njihovu mišljenju, već mladi medvjedi tako veliki.

"Sada imate priliku usporediti veličinu mladih i odraslih medvjeda", napisali su iz NP-a Sjeverni Velebit.

Iz NP-a Sjeverni Velebit na upit DNEVNIK.hr-a kreću li se medvjedi područjima predviđenima za posjetitelje kazali su da to u principu nije slučaj. "Zasad nismo imali prijave takve vrste, premda postoji mogućnost da medvjed zaluta među posjetitelje", poručili su.

Medvjedi uglavnom, kazali su nam iz nacionalnog parka, ne rade štetu jer, pojašnjavaju, unutar njihovog područja kretanja ne postoje objekti koji bi mogli biti meta medvjedova napada.

Pročitajte i ovo Medvjed: Ilustracija - 4 "SHRVAN SAM" Medvjed napao dvije žene pa ih čuvao kao sljedeći obrok: "Strašno ju je vidjeti takvu, gadno ju je sažvakao"

Pročitajte i ovo Medvjed: Ilustracija - 3 NEMOGUĆ SUŽIVOT Lovac morao u samoobrani ustrijeliti medvjeda kod Klane: "Zvijer se treba bojati čovjeka, kao što se i čovjek mora micati od zvijeri"

Dodali su i da točan broj medvjeda koji se nalazi na području NP-a Sjeverni Velebit nije poznat. "Ne radimo monitoring za medvjede, već za neke druge životinje, poput vuka i risa", rekli su za DNEVNIK.hr poručivši da medvjed ne predstavlja opasnost za druge životinje jer se njihova prehrana u velikoj mjeri temelji na voću i povrću.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene