Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi su u pritvoru

U kratkom roku palo više krijumčara migranata: Policija otkrila detalje akcije

Ilustracija
Ilustracija Foto: Damir Krajac/Cropix
Sisačko-moslavačka policija koja radi na sprječavanju nezakonitih migracija, od četvrtka do petka spriječila je tri pokušaja krijumčarenja ukupno šest državljana Turske i pet državljana Kine, a pritvorskom nadzorniku su predana dva državljana Turkmenistana, te po jedan Ukrajine i BiH.

Kako navode u izvješću, najprije je u četvrtak u jutarnjim satima u Hrastovici na petrinjskom području zaustavljen automobil poljske registracije u kojem je 34-godišnji državljanin Turkmenistana prevozio pet stranih državljana, a potom i drugi automobil poljske registracije kojim je upravljao 29-godišnji državljanin Ukrajine.

Zbog sumnje u krijumčarenje ljudi, policajci su nad dvojicom muškaraca proveli kriminalističko istraživanje. Također, 29-godišnjak je osumnjičen da je kao prethodnica prijevozu nezakonitih migranata vozio kako bi dojavljivao o policijskim ophodnjama i pomogao u izbjegavanju policijskog nadzora.

Pročitajte i ovo Danka Derifaj i Ranko Ostojić pregledavaju poruke Donosi Provjereno Pogledajte detalje velikog skandala u MUP-u: Što otkrivaju poruke iz tajne policijske grupe?

Četvero Turaka zatražili su azil u Hrvatskoj. Zbog počinjenog kaznenog djela 34-godišnji državljanin Turkmenistana i 29-godišnji državljanin Ukrajine su pritvoreni.

Uhvaćeni na glinskom području

U isto vrijeme, na glinskom području u mjestu Hajtić, policajci su zaustavili automobil litvanske registracije kojim je upravljao 29-godišnji državljanin Turkmenistana, a u vozilu se nalazilo dvoje stranih državljana.

Zbog sumnje u protuzakonito ulaženje u RH vozač je uhićen, a strani državljani su dovedeni u službene prostorije policije.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni preuzeo i u automobilu prevozio dvoje državljana Turske. Cilj mu je bila granična crta s drugim državama članice EU.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Krši li policija zakon? Božinovića naljutila novinarska pitanja o skandalu u MUP-u: "Možda nisam trebao dolaziti"

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 29-godišnji državljanin Turkmenistana je pritvoren, dok su migranti zatražili azil.

Četvrti uhvaćen kod Lekenika

U petak ujutro, pola sata nakon ponoći, u mjestu Poljana Lekenička, u općini Lekenik, policajci su zaustavili automobil BiH registracija kojim je upravljao 33-godišnjak, koji je u vozilu prevozio pet stranih državljana. Uhićen je, a strani državljani su dovedeni u službene prostorije nadležne policijske postaje.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je za novac prevozio pet državljana NR Kine. Svi su Kinezi zatražili azil u Hrvatskoj. 33-godišnjak je pritvoren. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene