Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Neprihvatljivi govor mržnje u Kninu'

Rasparana zastava na spomeniku poginulom branitelju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Dan državnosti netko je potpuno je rasparao hrvatsku zastavu koja je istaknuta kod spomen obilježja poginulom hrvatskom branitelju Draženu Kuduzu na ulazu u Knin blizu tvornice Kninjanka, izvijestili su danas na konferenciji za novinare predstavnici Koordinacije hrvatskih braniteljskih udruga grada Knina.

Prema riječima branitelja Knina, zastava je vjerojatno isparana noćas ili rano jutros, a cijeli su događaj prijavili policiji koja provodi istragu. Na istom mjestu hrvatska zastava je isparana i u listopadu prošle godine, no počinitelji nisu pronađeni.

Pročitajte i ovo Matejas Jozipović - 1 "Jesam li sad pravi Hrvat?" FOTO Šou u vijećnici: Donio križ, zastavu i majicu s hrvatskim grbom pa provocirao hadezeovce Zlatko Dalić i Barbara Štrbac (Foto: Dnevnik.hr) Obljetnica ''Oluje'' Dalić u Kninu dobio zastavu s Tvrđave: ''Čast je biti dio ovoga, da sam s hrvatskim narodom koji pokazuje veliko zajedništvo''

>> 'Natječu se tko će jače naglasiti ružnu sliku o braniteljima'

>> Zna li itko koji je danas praznik?!

'Ovo nije napravljeno slučajno upravo uoči Dana državnosti, a Koordinacija braniteljskih udruga smatra taj čin provokacijom', rekao je na konferenciji predsjednik Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Mladen Milošević.

Koordinacija hrvatskih braniteljskih udruga grada Knina s današnje konferencije za novinare pozvala je MUP RH i druge nadležne institucije da stanu na kraj ovakvim incidentima, koje smatraju velikim nacionalističkim problemom, te da se napokon otkriju počinitelji koji ne poštivaju hrvatska obilježja. Koordinacija braniteljskih udruga Knina okuplja 9 udruga branitelja HV-a i HVO-a.

Kosor taj čin ocijenila nedopustivim govorom mržnje

U ime Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor najoštrije je osudila vandalski čin u Kninu, gdje su nepoznati počinitelji skinuli zastavu sa spomenika poginulom hrvatskom branitelju Draženu Kuduzu, priopćeno je iz iz Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Potpredsjednica Kosor ocijenila je taj čin nedopustivim i neprihvatljivim govorom mržnje te u ime Ministarstva na čijem je čelu zatražila odlučnu istragu Ministarstva unutarnjih poslova, hitan pronalazak počinitelja i njihovo kažnjavanje.

Jeste li imali osjećaj da je bio Dan državnosti?

  • Da
  • Ne
  • Briga me, glavno da ne radim
  • Ne, od kada nije 30. svibnja

Ukupno glasova:

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene