Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tuča i vjetar

Na karlovačkom području u nevremenu oštećena 444 objekta: Vatrogasci obilaze sve lokacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Karlovačkoj županiji traje sanacija šteta na najmanje 444 objekata oštećena u utorak u nevremenu žestokog vjetra, koji je bio samo malo slabiji od olujnog.

Zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar poručila je građanima da se štete saniraju prema prioritetima, da traju brzi izvidi te da će unatoč velikom broju dojava o štetama vatrogasci do kraja četvrtka obići svaku pojedinačnu lokaciju.

Pročitajte i ovo Obilna kiša u Afganistanu izvanredno stanje Raste broj stradalih nakon obilnih kiša i nevremena: Zbog sukoba i loše infrastrukture, dvije zemlje teško se s time nose Nevrijeme, ilustracija Budite na oprezu Upaljen meteoalarm: U dijelu zemlje izdano upozorenje zbog tuče, raste i vodostaj

Štete na objektima prijavila su 444 građana, od kojih su prema podacima Županijskog vatrogasnog operativnog centra 322 u Karlovcu.

U Bariloviću je stradalo 70 objekata, u Dugoj Resi 48, te u Vojniću i Bosiljevu po dva.

Završeno 200 intervencija

Završeno je 200 intervencija, odnosno brzih sanacija krovova, što je s 53 vatrogasna vozila obavilo 166 vatrogasaca od kojih je 58 vatrogasaca pristiglo na ispomoć iz Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije, te grada Zagreba.

Sanacije posljedica nevremena nastavljaju se i u četvrtak u Karlovcu, Dugoj Resi i Bariloviću.

Županija je izvijestila da su preko Ravnateljstva Civilne zaštite iz robnih rezervi osigurani obroci hrane za sve ljude koji rade na terenu.

Županica je o posljedicama nevremena u srijedu obavijestila uži kabinet Vlade i zatražila pomoć u vidu materijalno-tehničkih sredstava potrebnih za brze intervencije, poput cerada i alata.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene