Obavijesti Pretražite Navigacija
Puno nepopunjenih mjesta

Najtraženiji fakulteti na jesenskim rokovima mogli bi vas iznenaditi: Pitanje je jesu li ta zanimanja uopće tražena

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty
Studiji glume i poslovne ekonomije u Zagrebu te kineziogije u Splitu bili su najtraženiji studiji u jesenskom upisnom roku s obzirom na broj upisnih mjesta, priopćila je Agencija za znanost i visoko obrazovanje nakon što su u ponedjeljak objavljene konačne rang-liste za upis kandidata.

U jesenskom upisnom roku bila su ponuđena 794 studijska programa s ukupno 15.559 upisnih mjesta. Prijavila su se 5973 kandidata, a pravo upisa ostvarilo je njih 3886. Nakon provedena oba upisna roka nepopunjena su ostala 11.673 upisna mjesta.

Konačne rang-liste za upis kandidata u jesenskom roku na studijske programe visokih učilišta u Hrvatskoj u akademskoj godini 2023./2024. objavljene su na mrežnoj stranici postani student.

Pročitajte i ovo Dario Silić Istarski ipsilon Veliki trenutak za Istru, Kvarner i cijelu Hrvatsku: "Danas je povijesni dan za naše djelatnike i korisnike Istarskog ipsilona"

Prema omjeru broja prijava prvog prioriteta i kvote, među preostalim studijskim programima, najpoželjniji su bili gluma na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti, kineziologija na splitskom Kineziološkom fakultetu, i poslovna ekonomija na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu.

Ukupno najveći broj prijava prvog prioriteta imali su studijski programi glume na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti, slijedi poslovna ekonomija na Ekonomskom fakultetu u Rijeci sa smjerovima financije, poduzetništvo, menadžment (on-line, izvanredni), te stručni studij poslovne ekonomije na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu.

Pročitajte i ovo Sarajevo Tower Na zadatku? Plaćeni ubojice iz Srbije unajmili više stanova na vrhu luksuznog nebodera: Kada su otkriveni, nastalo je opsadno stanje

Prema podacima Središnjeg prijavnog ureda Agencije za znanost i visoko obrazovanje, u ljetnom upisnom roku ponuđen je bio 921 studijski program. U ljetnom roku prijavila su se ukupno 30.753 kandidata, a pravo upisa ostvario je 25.441 kandidat.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene