U nedjelju točno u ponoć na području Istre uvode se restrikcije u korištenju pitke vode.


U noći s nedjelje na ponedjeljak, preciznije točno u ponoć u Istri na snagu stupaju restrikcije u korištenju pitke vode. Iz te odluke izuzeti su poljoprivrednici.

Mjere zabrane korištenja pitke vode odnose se na zalijevanje javnih i privatnih površina, pranje vozila, kao i pranje ulica i trgova. Izuzeto je samo pranje ribarnica i tržnica. 

Redukcija se odnosi i na vodu iz tuševa na plažama.

Istarski župan Boris Miletić prije nekoliko dana najavio je kako će zbog izuzetno sušne godine biti uvedene mjere štednje vode.

Ilustracija Jednoj hrvatskoj regiji prijeti nestašica vode, župan najavio restrikcije: "Moramo smanjiti potrošnju za sve što nije nužno"

Ilustracija Objavljena karta rasprostranjenosti meduza: Ne približavajte im se i izbjegavajte dodir!

"Stanje je i kod nas takvo da će, pretpostavljam, biti nužno i kod nas uvesti određene restrikcije kako bi prije svega osigurali konstantni dotok pitke vode građanima", najavio je Miletić 13. srpnja te dodao kako je ključno građanima Istre i svim gostima osigurati dotok pitke vode i osigurati mogućnost poljoprivredne proizvodnje, dok će za sve ostalo što nije toliko nužno morati privremeno smanjiti potrošnju vode.

Iz županije su još jednom apelirali na sve građane da štede pitku vodu.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju