Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ograničena sloboda medija

'U ime obitelji' pozvali na pressicu, ne i u stožer

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova TV je večeras neće sudjelovati u izvještavanju iz stožera inicijative 'U ime obitelji'.

Nakon što je inicijativa 'U ime obitelji' jučer odlučila uskratiti akreditacije za izvještavanje iz stožera HRT–u, dijelu portala i tiskanih medija, dva sata prije zatvaranja birališta stigao je poziv svima za konferenciju za novinare na kojoj će u 21:30 govoriti o rezultatima referenduma. No, time nije promjenjena njihova jučerašnja odluka. Jer, dio medija i dalje nema pravo pristupa stožeru u vrijeme objave rezultata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Cipek u Dnevniku Nove TV "U inicijativi 'U ime obitelji' ne razumiju da je sloboda medija osnova demokracije" Slika nije dostupna Borba argumentima 'U ime obitelji' odgovorili hrvatskim sociolozima: Pročitajte što su im napisali

Nova TV za slobodu medija

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Zdenko Duka poručio je kako se radi o zakašnjelom pozivu te kazao kako mediji ne bi trebali ići na pressicu, barem ne danas. 'To ne znači bojkot u budućnosti, danas ima još posla, trebali bi se koncentrirati oko toga', rekao je Duka.

Vodeći mediji u državi neće se odazvati pozivu na konferenciju. Nova TV zalaže se za slobodu medija, a ona je, zbog nemogućnosti svih da budu u stožeru, i dalje ograničena.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene