Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRIPREMITE SE

Novi toplinski val stiže u Hrvatsku: Visoke temperature nose i rizik srčanog zastoja, nekoliko stvari je ključno

U ponedjeljak u Hrvatskoj kreće novi toplinski val. Temperatura će u cijeloj zemlji biti iznad 32 stupnja, a u nekim krajevima rasti i do 36.

Državni hidrometeorološki zavod upozorava na vrućinu opasnu za zdravlje s obzirom na dolazak novog toplinskog vala.

U ponedjeljak je na snazi žuto, a u utorak i srijedu narančasto upozorenje što znači veliku opasnost od toplinskog udara.

Visoke temperature mogu uzrokovati zdravstvene probleme, osobito kod osjetljivih skupina - djece, starijih osoba i kroničnih bolesnika.

Pročitajte i ovo Ilustracija LJETO NA NAJJAČE Kako se rashladiti bez klime: Pet jednostavnih poteza u borbi protiv vrućina

U Hrvatskoj svakog sata jedna osoba umre od iznenadnog srčanog zastoja, a tek pet do 10 posto građana zna pružiti prvu pomoć.

Oni koji to još ne znaju, može im pomoći vodič za pružanje prve pomoći DNEVNIK.hr-a u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem.

Pročitajte i ovo Pružanje prve pomoći dobro je znati VIDEO Netko se u vašoj blizini opekao, krvari ili se guši? Ovako mu možete spasiti život

A prilika za edukaciju bila je i danas na zagrebačkom Cvjetnom trgu gdje su zaklada ''Hrvatska kuća srca'' i studentska udruga Stepp održali akciju ''Oživi me'' uz podsjetnik na to da nadolazeće visoke temperature sa sobom nose rizik srčanog zastoja.



Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene