Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NUSPOJAVE SU NEZNATNE

U Hrvatskoj raste interes za - estetskom kirurgijom. Specijalist poručuje: "Žene mogu biti sigurne i bez ikakvog straha"

Aktualno Galerija +0 Zoran Veir Galerija 1/1 >>
U Hrvatskoj raste potražnja i interes za estetskom kirurgijom. Specijalist plastične kirurgije otkrio je detalje o proceduri oko ugrađivanja implantata i jesu li sigurni za žene.

Interes za estetskom kirurgijom raste i u Hrvatskoj. Svi implantanti moraju proći kontrole i odobrenje Hrvatske agencije za lijekove i medicinske proizvode, ali i HALMED-a. Više o tome zna specijalist plastične kirurgije, Zoran Veir, s kojim je razgovarala Viktorija Bednjanec.

Kriteriji za certifikate su propisani od Europske komisije za lijekove, kao i Američke agencije za hranu i lijekove, objašnjava. Radi se o implantatima koji imaju sigurnu ovojnicu i ispunjeni su gelom medicinske etiologije, koji sa svojim karakteristikama ne može migrirati.

''Kada govorimo o estetskim operacijama, informacije koje moramo pružiti pacijentici počinju s kvalitetnim razgovorom, da vidimo što pacijentice očekuju i možemo li njihove želje ispuniti'', rekao je.

Pročitajte i ovo Tramvaj/Ilustracija očevid je u tijeku U naletu tramvaja u Zagrebu ozlijeđen pješak, odvezla ga je Hitna pomoć

Pročitajte i ovo Zagrebački pročelnici NASLJEĐE POLITIČARA Bago o problemima zbog "Bandićevih ministara": "Oni koji znaju da su došli po političkom javnom natječaju, neka daju mandat na raspolaganje"

Pročitajte i ovo Gari Cappelli u Dnevniku Nove TV Gari Cappelli o drugom krugu izbora za župana: "Razgovarat ćemo sa svima osim sa SDP-om"

Na tržištu postoji nekoliko proizvođača implantata. Prije operacije je potrebno napraviti postupak dijagnostike ima li pacijentica koju bolest vezanu uz dojke. Zatim, nakon uvodnih radnji, pacijentice saznaju koje su moguće nuspojave nakon ugradnje implantata.

''Na svu sreću tih je pojavnosti zanemariv broj, praktički jako mizeran postotak'', otkriva. Mogući problemi su hematomi, infekcije, kapsularne kontrakcije i limfom dojke.

Veir poručuje svim ženama da redovito posjećuju liječnika zbog pretraga bolesti dojki. U Hrvatskoj na kakvoću implantata i nuspojave nije bilo nikakvih negativnih reakcija.

''Odmah ću reći da na našem tržištu su svi implantati prošli certifikaciju i pojavnost limfoma dojke je zanemariva, jedan naprema milijun stanovnika. Žene mogu biti sigurne i bez ikakvog straha'', zaključio je. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene