Situaciju u KBC-u Sestre milosrdnice prati reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac. Sutra stiže inspekcija ministarstva zdravstva.


"Iz svega što se čuje zadnjih dana daje se naslutiti da ministar Beroš na neki način štiti doktoricu Zadravec. Nužno je da se inspekcija brzo obavi i da njezini rezultati budu jasni i transparentni. I da se vidi podudaraju li se s onim što se utvrdilo internom inspekcijom", izvijestila je Štrbac te dodala kako bi poslovanje bolnice trebalo pročešljati i ministarstvo financija s obzirom na to da je smijenjena Zadravec teško optužila kolege, između ostalog, i za financijske malverzacije.

Vezani članci Vinogradska bolnica Inspekcija češlja Vinogradsku, nakon smjene Dijane Zadravec vratilo se nekoliko radiologa Dijana Zadravec, predstojnica Kliničkog zavoda da dijagnostičku i intervencijsku radiologiju - 1 Nastavlja se drama u Vinogradskoj: Podnesena prijava za mobing protiv Dijane Zadravec, o njoj uskoro odlučuje povjerenstvo

Danas je pala i prva tužba protiv Zadravec zbog klevete. Pitanje je hoće li tužbi biti još? Reporterka Nove TV kaže kako je to gotovo sigurno, a kod tužbe državnog tajnika u Ministarstvu zdravstva i predsjednika Upravnog vijeća KBC-a Sestre milosrdnica Tomislava Dulibića je zanimljivo da sad tuži Zadravec, a prije godinu dana njegovo imenovanje na čelo šefa upravnog vijeća bolnice stopiralo je zahtjev za smjenom Zadravec.

"Zadravec je jučer javno istupala, ali danas više ne. Još jučer je Zadravec o svemu vrlo javno i vrlo opširno govorila, hoće li zbog toga snositi kakve posljedice znat će se narednih dana", izvjestila je reporterka.

U KBC bi sutra trebale ući inspekcije, a raspisat će se i natječaj za novog ravnatelja.

Štrbac je za kraj istaknula kako je trenutno je vođenje zavoda s čijeg čela je smijenjena Zadravec preuzeo osobno v.d. ravnatelja Vatavuk koji je po struci specijalist oftalmologije pa se čim prije treba izabrati i novi stručnjak s područja radiologije, koji bi nastavio uvoditi red.

"Građani žele znati i jesu li liječnici koji rade privatno zlorabili materijal iz Vinogradske", zaključila je Štrbac.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr