Obavijesti Video Pretražite Navigacija
najgore je prošlo

FOTO Pogledajte kako izgleda Obrovac nakon poplave: Ostala gomila blata, sve se dezinficira

Aktualno Galerija Voda se povlači iz Obrovca - 1 Voda se povlači iz Obrovca - 1 Foto: DNEVNIK.hr Voda se povlači iz Obrovca - 7 Voda se povlači iz Obrovca - 7 Foto: DNEVNIK.hr Voda se povlači iz Obrovca - 6 Voda se povlači iz Obrovca - 6 Foto: DNEVNIK.hr Voda se povlači iz Obrovca - 5 Voda se povlači iz Obrovca - 5 Foto: DNEVNIK.hr +3 Voda se povlači iz Obrovca - 4 Galerija 1/8 >>
U Obrovcu i Gračacu smiruje se situacija nakon velikih poplava.

U Obrovcu se voda povukla iz grada nakon pada vodostaja Zrmanje. No kiša i dalje lagano pada.

U tijeku je veliko čišćenje nanesenog blata te dezinfekcija, javlja reporter Nove TV Ivan Čorkalo. 

U Gračacu se također u srijedu smiruje stanje s poplavom, iz svih kuća u Novom naselju 2 voda se povukla i automobilima im se može prići, no u podvelebitska mjesta Grab i Zekić Glavica prometnice su još poplavljene, kao i naselje Podkokirna kod rotora u Gračacu, doznaje Hina u lokalnom Stožeru CZ.

Pročitajte i ovo Klizište prijeti kućama izvanredne mjere FOTO Rijeke nabujale, pred stanovnicima još jedna neizvjesna noć: U Karlovcu i Hrvatskoj Kostajnici na snazi je izvanredno stanje

Načelnica Stožera civilne zaštite u Gračacu Natalia Turbić rekla je da je voda u Novom naselju 2 preostala još samo u dva ili tri podruma, tako da se svi evakuirani stanovnici uglavnom vraćaju svojim domovima.

Ostali evakuirani još čekaju, primjerice u Grabu još ima kuća koje su potpuno pod vodom. U Zekić Glavici se kućama bez čamaca ne može prići.

Jučer je iz Zekić Glavice u KIC Napredak u Gračacu evakuirana jedna žena, a Turbić kaže da njezina kuća nije poplavljena, ali su joj poplavljena ogrjevna drva i ne može doći do osnovnih namirnica.

Pročitajte i ovo Razlile se rijeke Plitvica i Bednja - 13 borba s poplavama FOTOGALERIJA Dramatično i na sjeveru Hrvatske: "Poplavljene kuće, izlijevanje vode preko cesta, odroni, klizišta… Strašno!"

Općina Gračac objavila je poziv vlasnicima imovine da do 26. svibnja prijave štetu nastalu zbog poplave kao prirodne nepogode. Uz uputu o načinu prijave općinsko Povjerenstvo za naknadu šteta napominje da je Općina u postupku preliminarne procjene šteta radi prijedloga Zadarskoj županiji.

Na jučerašnjoj sjednici Stožera CZ u Gračacu zadarski župan Božidar Longin najavio je da će proglasiti prirodnu nepogodu, rekavši kako je neupitno da je riječ o elementarnoj nepogodi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene