Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Jelo iz naroda'

U Galižani svi 'poludjeli' za puževima s jajima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Galižani nadomak Pule, sve je bilo u znaku puževa. Dan posvećen specijalitetima vrlo cijenjenim u gurmanskom svijetu, posebno u Francuskoj, privukao je i mnogobrojne turiste.

Ispred tave pune puževa i jaja stvorila se kolona ljudi, ali čekanje na besplatnu porciju itekako se isplatilo. Na egzotične mirise pohrlili su i talijanski turisti. 'Puževi su stvarno dobri i karakteristično su jelo iz naroda. Prvi put sam ih probao', rekao je Mauro, turist iz Italije.

Pročitajte i ovo Stepenice u nebo Tragedija u susjedstvu Turist poginuo u padu s popularne atrakcije, tijelo su izvukli iz 90-metara duboke provalije Slika nije dostupna Idealno predjelo Istarska fritaja sa šparogama

210 jaja i 5 kilograma puževa brzo je nestajalo. Fritaja s puževima po drugi je put pripremljena u Galižani, sve s ciljem približavanja ove namirnice ljudima. 'Uzeli smo gotove kuhane puževe, stavili smo ih na maslinovo ulje, dobro podlili češnjakom, muškatnim oraščićem,vinom,peršinom i naravno malo soli', objasnila je Alma Cvjetković, uzgajivačica puževa.

Nakon doručka zaigrala se briškula i trešeta, taman da se napravi mjesta za nove specijalitete od puževa koji su se još pripremali. Malo puževa, malo začina i Galižancima ne treba ništa više.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene