Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog nepravilnosti

U dva mjesta ponovljeni izbori, izlaznost je bila slaba: "Zašto ne bih izašao? To je moja građanska dužnost"

Aktualno Galerija Biralište Biralište Foto: Dnevnik Nove TV Biralište Biralište Foto: Dnevnik Nove TV Biralište Biralište Foto: Dnevnik Nove TV +0 Biračka kutija Galerija 1/4 >>
Ponovljeni su izbori na dva biračka mjesta gdje su utvrđene nepravilnosti i to na istoku i sjeveru Hrvatske, no oni ne mogu utjecati na izborni rezultat. Ipak, zakonska je dužnost da se izbori tamo ponove, a odaziv građana na takve izbore je očekivano slab.

U nedjelju u 7 sati ujutro je u slavonskom selu Ostrovo otvoreno biračko mjesto, gdje su ponovljeni izbori, no do 11 sati na njih je izašlo samo 9 glasača.

"Zašto ne bih izašao? Tu sam, živim u selu, usput mi je, nemam nekakvih obaveza i to je to. Ipak je to neka moja građanska dužnost", smatra Danijel Panić.

Pročitajte i ovo Stjepan Mesić Uhvatile ga kamere Nove TV VIDEO "Je*e mi se!": Bivši predsjednik neočekivano otkrio što misli o Plenkoviću

Na sjeveru zemlje u mjestu Sračinec, gdje su također ponovljeni izbori, izlaznost je bila još manja.

"Izbori u općini Sračinec ponavljaju se na jednom biračkom mjestu i to samo za nacionalne manjine. Tako da su izbori ponovljeni zbog osam birača", objasnila je Jasna Lekić iz općinskog izbornog povjerenstva u razgovoru s reporterom Dnevnika Nove TV Tinom Kovačićem.

  Pročitajte i ovo Jozo Bekavac, brat Marka Bekavca Mjeseci užasa Brat hrvatskog kapetana zarobljenog u Turskoj: "Živimo u neizvjesnosti. Spomenuo je trgovinu drogom, a u zatvoru su najgori zločinci"

Predizborni plakati već su prelijepljeni plakatima za nadolazeće fišijade jer ponovljeni izbori neće donijeti ništa novoga, ali su se po zakonu morali ponoviti zbog greške biračkog odbora koji je glasačima nacionalnih manjina dopustio da glasuju i za manjinsku listu i za Sabor, umjesto da se odluče za jednu od dvije liste.

"Birački odbor koji je radio 17. je smijenjen. Sad su imenovani novi članovi biračkog odbora koji odrađuju ove ponovljene izbore", rekla je Monika Čerepeš Ižak iz općinskog izbornog povjerenstva.

I ovog su puta birački odbori dobili dnevnice od 65 eura za predsjednika i zamjenika, odnosno 55 za ostale članove.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene