Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izrađivali ukrase

U Dubrovniku održana uskrsna radionica za školarce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred najveći kršćanski blagdan domaćice imaju pune ruke posla - od pisanica do uređivanja doma. Ipak, dubrovačkim domaćicama ove godine pomagat će i oni najmanji, dubrovački školarci učili su kako vlastitim rukama napraviti uskrsne ukrase.

Ljepilo i papir, male i vrijedne ruke uhvatile su se uskrsnih ukrasa. Premali za prave pisanice, tridesetak mališana okušalo se u izradi papirnatih pilića u kojima će u nedjelju skrivati svoja obojena jaja.

Pročitajte i ovo Dijete s knjigom Festival knjiga "Pazi, knjiga!": Rastući trend ulaska u svijet čarolije razveselio i djecu i autore Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja

'Prvo se uzme ambalaža od kutije od jaja i od papira se izrežu krila, rep i kljun i krijest, i onda se zalijepi', objasnio je učenik Nikša.

>> VIDEO U spomen na muku Kristovu razapinju se na križu

Djevojčice su se pak primile posla s papirnatim vrećicama. 'Od papira u boji,onda treba sklopiti, zalijepiti, pa neku sliku odabrati i staviti', kazala je učenica Petra. Nakon posla došao je red i na zabavu - vrijedni radnici krenuli su u potragu za slatkišima.

Dubrovačko društvo 'Naša djeca' uskrsne radionice za školarce organizira već 16 godina, i svake godine mali radnici nauče nešto novo. Na kraju dana, nagrada za vrijedne su slatkiši.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene