Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pred najveći kršćanski blagdan domaćice imaju pune ruke posla - od pisanica do uređivanja doma. Ipak, dubrovačkim domaćicama ove godine pomagat će i oni najmanji, dubrovački školarci učili su kako vlastitim rukama napraviti uskrsne ukrase.


Ljepilo i papir, male i vrijedne ruke uhvatile su se uskrsnih ukrasa. Premali za prave pisanice, tridesetak mališana okušalo se u izradi papirnatih pilića u kojima će u nedjelju skrivati svoja obojena jaja.

Vezani članci Dijete, ilustracija Nije sve tako crno: Pet gradova lani bilježilo demografski plus. Znamo i koja su najčešća imena za bebe Zašto djeca plaču? Roditelji na rubu živaca podijelili zašto im djeca plaču i nasmijali ljude diljem svijeta

'Prvo se uzme ambalaža od kutije od jaja i od papira se izrežu krila, rep i kljun i krijest, i onda se zalijepi', objasnio je učenik Nikša.

>> VIDEO U spomen na muku Kristovu razapinju se na križu

Djevojčice su se pak primile posla s papirnatim vrećicama. 'Od papira u boji,onda treba sklopiti, zalijepiti, pa neku sliku odabrati i staviti', kazala je učenica Petra. Nakon posla došao je red i na zabavu - vrijedni radnici krenuli su u potragu za slatkišima.

Dubrovačko društvo 'Naša djeca' uskrsne radionice za školarce organizira već 16 godina, i svake godine mali radnici nauče nešto novo. Na kraju dana, nagrada za vrijedne su slatkiši.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook