Sastanku, koji je trajao oko pola sata, prisustvovali su i predstavnici DVD-a Tisno, zamjenik načelnika Tisnog i predstavnik Grada Šibenika, no nitko nije otkrivao detalje. Rečeno je tek da će sastanaka biti još.

Galerija


U Državnom odvjetništvu u ponedjeljak je održan sastanak zbog nagodbe koju je DORH spreman ponuditi jedinom preživjelom vatrogascu kornatske tragedije Frani Lučiću.

Vezani članci Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) DORH podignuo optužnicu protiv načelnika Općine Perušić: Prijetio i psovao dvoje djece pa pred njima pucao iz pištolja Dražen Jelenić Etičko povjerenstvo DORH-a: "Dražen Jelenić ima 15 dana dostavi istupnicu iz udruge masona"

Sastanku, koji je trajao oko pola sata, prisustvovali su i predstavnici DVD-a Tisno, zamjenik načelnika Tisnog i predstavnik Grada Šibenika, no nitko nije otkrivao detalje.

"Ako dođe do nečega da ide neka daljnja agonija, da se nema kraja, onda ćemo solidarno sa svim vatrogascima imati jedan stav i to je to. Ja bih bio zadovoljan samo da je Frane zadovoljan, kad on bude zadovoljan i miran, onda ćemo i mi biti mirni", rekao je Tome Belakušić, zapovjednik DVD-a Tisno.

"Nismo pričali kao na tržnici o novcima, znači, bio je nekakav ozbiljan sastanak, prvi korak,
bit će toga sad još kroz naredne dane", kaže Zvonimir Čorkalo iz DVD-a Tisno.

"To što smo čuli na dobrom je putu, vidjet ćemo šta će se riješiti i u kojem smjeru i na taj način ćemo mi reagirat dalje", ističe Miljenko Meštrov, zamjenik načelnika Općine Tisno

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković prošlog su tjedna održali sastanak s glavnim državnim odvjetnikom Draženom Jelenićem zbog žalbe koju je Državno odvjetništvo uložilo na nepravomoćnu presudu kojom je Frane Lučić dobio milijun i 750 tisuća kuna odštete u sporu protiv države i grada Šibenika.

Istovremeno, vatrogasci diljem Hrvatske Lučiću iskazuju potporu te su spremni vlastitim novcem pomoći kolegi koji ni nakon 10 godina pravne bitke nije dočekao odštetu od države. Lučić je preko odvjetnika zahvalio kolegama, no poručio da se protivi prosvjedima vatrogasaca te da smatra da će svoja prava ostvariti sudskim putem.