Šime Savić, odvjetnik Frane Lučića (Foto: Dnevnik.hr)
Šime Savić, odvjetnik Frane Lučića (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Na val solidarnosti koji su za Franu Lučića pokrenuli tišnjanski vatrogasci, a koji se proširio cijelom zemljom, preko svog odvjetnika reagirao je i sam Frane.


Uz zahvalu, poručio je da se protivi tim inicijativama, te da odštetu želi izboriti sudskim putem. Zajedno sa zateznim kamatama riječ je o oko pet milijuna kuna. Njegov odvjetnik Šime Savić kaže kako će pričekati eventualnu ponudu državnog odvjetništva za nagodbom koju je spominjao i premijer Plenković, ali da vjeruje kako će proces, u svakom slučaju, biti okončan ove godine.

Vezani članci Vatrogasci, ilustracija Splitsko-dalmatinska županija bori se s požarima, jak vjetar otežava gašenje Kanader, ilustracija Gori gusta borova šuma kod Bola na Braču, vatru gase i kanaderi. Zbog požara isključen i dalekovod

"Frane Lučić nije za to da se prodaju vozila, da se prodaje oprema, poglavito pred vatrogasnu sezonu, a također nije za to da se prikuplja pomoć od strane kolega koji bi odvajali od svojih obitelji i davali njemu. Mi smatramo da ćemo naša prava ostvariti u sudskom postupku. Mi se kolegama vatrogascima zahvaljujemo", rekao je njegov odvjetnik.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Većini oporbenih stranaka rejting pada, no jedna je iznenadila rezultatom

Projekt koji bi mogao pomoći potrebitima: "Dok jedni imaju mnogo, drugi žive iz dana u dan"