Tišnjanski vatrogasci, uz potporu kolega iz drugih vatrogasnih društava u Hrvatskoj, postrojavanjem u Tisnom i uključivanjem sirena su u nedjelju ujutro pružili su potporu kolegi Frani Lučiću, jedinom preživjelom vatrogascu kornatske tragedije, koji ni nakon 12 godina nije dobio naknadu štete.

Galerija Vatrogasci paljenjem sirena podržali Franu Lučića u sudskoj borbi (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Vatrogasci paljenjem sirena podržali Franu Lučića u sudskoj borbi (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Vatrogasci paljenjem sirena podržali Franu Lučića u sudskoj borbi (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) +0 Ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

"Okupili smo se kako bismo i paljenjem sirena i postrojavanjem simbolično pokazali potporu našem kolegi Lučiću. Pozvali smo kolege vatrogasce iz cijele Hrvatske da se u isto vrijeme postroje u svojim mjestima. Proces i pregovori Frane Lučića oko naknade štete još traju tako da ništa nije završeno,“ kazali su vatrogasci tišnjanskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Vezani članci Frane Lučić (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Nakon 10 godina spora zaključena sudska nagodba: Frane Lučić dobio je milijunsku odštetu Frane Lučić (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) U DORH-u održan sastanak o nagodbi s Franom Lučićem, vatrogasci najavili prosvjede ako se ne nađe rješenje

Na facebook grupi "Vatrogasci - oni su naši heroji" su objave o postrojavanju kojim se pridružuju potpori postavili u nedjelju vatrogasci iz više mjesta. Tišnjanski vatrogasci su sredinom veljače organizirali prosvjed u znak potpore Lučiću, poručivši da više neće šutjeti i da će sljedeći prosvjed biti na Markovom trgu.

Frane Lučić je u petak, 8. ožujka u pratnji odvjetnika proveo sat vremena u sjedištu Državnog odvjetništva (DORH) gdje nisu postigli nagodbu oko naknade štete.

Lučić je početkom veljače djelomično dobio spor radi naknade štete protiv grada Šibenika i Republike Hrvatske koji su mu prema nepravomoćnoj presudi zagrebačkog Općinskog radnog suda dužni isplatiti 1,75 milijun kuna i uz to nadoknaditi dosadašnje i buduće troškove tuđe pomoći i njege, izgubljene zarade te poboljšane prehrane.

No, Državno odvjetništvo na tu je presudu uložilo žalbu zbog bitne povrede odredaba parničnog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja te pogrešne primjene materijalnog prava u nepravomoćnoj presudi.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izjavio je 28. veljače kako očekuje da bi se za tjedan, dva mogao postići dogovor oko nagodbe s Franom Lučićem. I Vlada je ranije potvrdila da će Državno odvjetništvo pokušati postići pravičnu nagodbu s Lučićem.

Nepravomoćnu presudu Lučić je dobio nakon više od dvanaest godina od tragedije u kojoj je tijekom rutinske intervencije gašenja požara na otoku Kornatu poginulo 12 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog, dok je on preživio s višestrukim ozljedama. (Hina)

Ponovno se razbuktala borba za milijune kuna od dubrovačkih zidina: Bivši gradonačelnici podignuli tužbu Upravljanje milijunima od zidina (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Upravljanje milijunima od zidina (Foto: Dnevnik.hr) - 1 +0 Upravljanje milijunima od zidina (Foto: Dnevnik.hr) - 3

Veći od života: Chef velikog srca koji nam je približio visoku kuhinju Andrej Barbieri (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Andrej Barbieri s članovima žirija MasterChefa (Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL) Andrej Barbieri (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) +0 Andrej Barbieri (Foto: Danijel Berkovic/PIXSELL)
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju