Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Dalju je obilježena 25. godišnjica pogibije hrvatskih branitelja.


39 branitelja, pripadnika policije, Zbora narodne garde i Civilne zaštite, živote su izgubili braneći Policijsku postaju Dalj od pripadnika srpskih paravojnih postrojbi i bivše JNA. Iako su se našli u neprijateljskom okruženju, odbili su se predati. Iz zgrade Policijske postaje u Dalju nisu izašli živi.

Vezani članci Svečana akademija povodom obilježavanja Dana Hrvatske vojske Milanović: ''Svoji smo, znamo što želimo i kako to postići, a Hrvatska vojska je jedna od važnijih poluga društva'' Dino Goleš Na Jarunu slavlje na vrhuncu: Građani oduševljeni, ali jedan je primjerak najviše privukao njihovu pažnju

Hrabrim braniteljima Dalja počast su odali izaslanici Predsjednice, Sabora i Vlade. S tugom i ponosom obitelji i suborci prisjetili su se svojih bližnjih i njihove velike žrtve za slobodnu Hrvatsku.

'Izgubila sam sina dragoga. Ali ne vrijedi. Sto puta smo pričali, pa nam je isto. Nigdje se ne spominju, nitko ih ne obilazi, ništa nam nije bolje', kazala je majka poginulog branitelja Kata Kovčalija.

'Svaki moj dan u ovih 25 godina nosi sjećanje na ove heroje. Na ljude koji su dali život za mene, za moju Hrvatsku i za moj narod', kazao je Ivan Kovčalija, ratni zapovjednik PP Dalj.