Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dali život za Hrvatsku

U Dalju obilježena 25. godišnjica pogibije hrvatskih branitelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Dalju je obilježena 25. godišnjica pogibije hrvatskih branitelja.

39 branitelja, pripadnika policije, Zbora narodne garde i Civilne zaštite, živote su izgubili braneći Policijsku postaju Dalj od pripadnika srpskih paravojnih postrojbi i bivše JNA. Iako su se našli u neprijateljskom okruženju, odbili su se predati. Iz zgrade Policijske postaje u Dalju nisu izašli živi.

Pročitajte i ovo Spomen područje Dalj U Dalju Pjevao četničke pjesme i gazio hrvatsku zastavu: Određen mu istražni zatvor Obilježena 30 godina od zatvaranja logora u Jablanici Zatočeni u muzeju Prije 30 godina zatvoren zloglasni logor za Hrvate: Zatočenih je bilo oko 900, a najmlađi je imao samo 28 dana

Hrabrim braniteljima Dalja počast su odali izaslanici Predsjednice, Sabora i Vlade. S tugom i ponosom obitelji i suborci prisjetili su se svojih bližnjih i njihove velike žrtve za slobodnu Hrvatsku.

'Izgubila sam sina dragoga. Ali ne vrijedi. Sto puta smo pričali, pa nam je isto. Nigdje se ne spominju, nitko ih ne obilazi, ništa nam nije bolje', kazala je majka poginulog branitelja Kata Kovčalija.

'Svaki moj dan u ovih 25 godina nosi sjećanje na ove heroje. Na ljude koji su dali život za mene, za moju Hrvatsku i za moj narod', kazao je Ivan Kovčalija, ratni zapovjednik PP Dalj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene