Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ozlijeđen u centru zagreba

Što se dogodilo mladiću u slučaju koji je šokirao Zagrepčane? "On ni u jednom trenutku nije zastao, već je zateturao..."

Aktualno Galerija Lagao o padu cigle na glavu? - 4 Lagao o padu cigle na glavu? - 4 Foto: DNEVNIK.hr Lagao o padu cigle na glavu? - 5 Lagao o padu cigle na glavu? - 5 Foto: DNEVNIK.hr Lagao o padu cigle na glavu? - 3 Lagao o padu cigle na glavu? - 3 Foto: DNEVNIK.hr Lagao o padu cigle na glavu? - 2 Lagao o padu cigle na glavu? - 2 Foto: DNEVNIK.hr +2 Drago Bukovčak Galerija 1/7 >>
U centru Zagreba u srijedu je ozlijeđen mladić. Što mu se točno dogodilo, ovisi koga pitate. Svoju verziju, putem društvene mreže, objavila je djevojka koja mu je prva uskočila u pomoć i zbog kritika na račun obnove izazvala lavinu reakcija. No kako se ispostavilo, priča se brže proširila, nego što se provjerila.

Fotografije s Facebooka podigle su prašinu jednako kao i događaj opisan ispod njih. Objavila ih je djevojka nakon što je pomogla mladiću kojem je, kako ona tvrdi - cigla pala na glavu, iako to nije vidjela.

"Nisam vidjela. Ja sam čula tupi udar. Da je zapeo za neki dio skele koja je bila iznad njega, trenje bi ga u najmanju ruku usporilo ili zaustavilo", kaže Lucija Čulović.

Prema tvrdnjama djevojke, u srijedu je na mladića koji se vozio romobilom pala cigla direktno na njegovu glavu i ozlijedila ga. Priča je postala viralna i šokirala je sve Zagrepčane, no vrlo brzo u događaju se dogodio obrat.

Policija je utvrdila da se mladić na romobilu vozio bez kacige i udario glavom u skelu, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Lara Švigir.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TEŠKA PROMETNA NESREĆA Policija se oglasila o prometnoj nesreći u Vukovaru u kojoj je poginula 18-godišnjakinja

"Vozač se u ovom konkretnom slučaju kretao po nogostupu. Opasno je za pješake i za njih jer moraju poštivati prometne propise i voditi računa o situaciji u kojoj se nalaze. Na glavi nije imao zaštitnu kacigu", rekao je Drago Bukovčak iz Službe prometne policije PU zagrebačke.

A zbog nenošenja kacige policija je utvrdila 47 prekršaja. U ovom slučaju, očevid je pokazao da je vozač tjemenom udario u rub skele. No sugovornica Dnevnika Nove TV, koja tvrdi da je bila prisutna, ne odustaje od svoje priče.

"On ni u jednom trenutku nije zastao, jer je zapeo, već je zateturao nastavivši se voziti nakon zvuka udarca", opisuje Čulović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Radni dan pa još i to Zaredale se nesreće: Ogromne gužve na Slavonskoj aveniji u Zagrebu

I dok svjedokinja drži svoju stranu, stručnjaci nenamjernu objavu krive informacije definiraju kao misinformacija.

I pojašnjavaju: "Objavila se informacija koja je takoreći potpuno pogrešna ili je većim dijelom pogrešna i problem je, a mediji ne objavljuju ispravak. I drugo, istraživanja su pokazala da građani i publika puno manje percipiraju i doživljavaju ispravke od originalne informacije", rekla je Marijana Grbeša Zenzerović s Fakulteta političkih znanosti.

Opasnost koja može ostaviti dalekosežne posljedice.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene