Obavijesti Video Pretražite Navigacija
3.150.000 noćenja

U čemu je tajna Rovinja? Svake godine najviše turista!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rovinj je grad koji posjećuje najviše turista, svake godine pa tako i ove. Oni sami kažu da ostvaruju uspjeh, koji je planiran godinama i desetljećima prije.

Rovinj i danas vrvi turistima. Njih 11.000 tek je počelo odmor. 'Došli smo po preporuci. Iznenađujuće je lijepo. Ostajemo tjedan dana', rekao je turist iz Nizozemske. Tri milijuna noćenja gosti su ove godine ostvarili 20-ak dana ranije nego lani.

Pročitajte i ovo Ameriknaci i Hrvatska - 4 Koliko dnevno troše? Naš biser Amerikancima je obožavana destinacija: "Kad im to spomenemo, oni su fascinirani" Letovi - 2 Problem za cjelogodišnji turizam Ima turista, ali nema letova: "Ako već nemamo infrastrukturu za vlakove, onda bismo morali imati avionske linije"

'Razlog tome su i svake godine veće ulaganje u obogaćivanje turističke ponude', objasnila je Odete Sapač, direktorica TZ Rovinj. Od 2004. godine u turističke kapacitete i sadržaje uloženo je milijardu i pol kuna. Trenutačno Rovinj raspolaže s više od 30 tisuća kreveta. Obogaćeni su i turistički proizvodi. Oni već misle na 2020.

>> Iako se jesen bliži, u turizmu bilježimo izvrsne rezultate!

Radi se na projektima izgradnje golf terena, ali i centra izvrsnosti za ugostiteljstvo. Hotelijeri zadovoljno trljaju ruke. Ovakve rezultate neće biti lako ponoviti. A tu su i nova ulaganja. U 2013. obnavljat će se turistička naselja i kampovi. Suradnja privatnog i javnog sektora se nastavlja. Uz sve, tu je i ljubaznost.

'Turizam je usluga i mislim da je to ipak ključ uspjeha u turizmu', kaže Sapač. Ključ koji bi prema sadašnjim procjenama trebao otvoriti vrata vrijedna 3.150.000 noćenja

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene