Obavijesti Video Pretražite Navigacija
lonjsko polje

U borbu protiv antraksa uključili se i dronovi: Uginulo više od 100 goveda

Djelatnik Ravnateljstva civilne zaštite na terenu
Djelatnik Ravnateljstva civilne zaštite na terenu Foto: Twitter/Ravnateljstvo civilne zaštite
Ravnateljstvo civilne zaštite pružilo je potporu veterinarima u Osekovu, u svrhu suzbijanja zaraze bedrenicom.

Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je na svom službenom Twitter profilu kako pružaju potporu lokalnim veterinarima u Osekovu pri suzbijanju zaraze bedrenicom koja je prošli tjedan pogodila to područje. Državna intervencijska postrojba civilne zaštite pretraživala je teren bespilotnim letjelicama u potrazi za uginulom stokom.

Ministarstvo poljoprivrede odredilo je 16. srpnja razudbu lešina dvije uginule životinje i uzimanje uzorka za laboratorijsku dijagnostiku u svrhu isključivanja bedrenice i uzimanje uzoraka mozga u svrhu isključivanja bjesnoće i goveđe spongiformne encefalopatije, s obzirom na to da je na području Parka prirode Lonjsko Polje pašnjaka Osekovo uginuo veći broj životinja, a uginućima je prethodila pojava neuroloških kliničkih znakova.

Pročitajte i ovo Antraks - 3 Uzbuna u Lonjskom polju Što je antraks? Bolest još zovu i crni prišt, a prahom koji je izaziva koriste se i teroristi

U zajedničkoj koordinaciji Ministarstva poljoprivrede i Državnog inspektorata provode se daljnje aktivnosti i mjere na području pašnjaka Osekovo, Parka prirode Lonjsko Polje, u cilju sprječavanja širenja i suzbijanja zarazne bolesti, navelo se u priopćenju.

Tijekom mjeseca srpnja na tom je području uginulo više od 100 grla stoke, dok je šest osoba oboljelo od kožnog antraksa.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene