Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krivca traže više od dvije godine

Misterij poljudske svastike: U analizi snimke policija ostala ''kratkih rukava'', pomagali im i Izraelci i FBI, ali ništa nije jasnije

Istraga bez rezultata (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Istraga bez rezultata (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Istraga bez rezultata (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Istraga bez rezultata (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Istraga bez rezultata (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Istraga bez rezultata (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Nikola Milina (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/3 >>
Tko se još sjeća poljudske svastike? Hrvatska policija! I to samo zato što autora nacističkog simbola traži već dvije i pol godine. Slučaj koji je, u međuvremenu, promijenio tri ministra unutarnjih poslova, ali i tri ravnatelja policije - istražuje se ispočetka.

Snimka s Poljuda nije dovela do crtača poljudske svastike. Maskirani muškarci, koji pod okriljem noći preskaču ogradu stadiona - do danas nisu pronađeni!

Pročitajte i ovo Ilustracija Otac sve gledao Snimka na kojoj brat ubija sestru šokirala je zemlju: S ocem ju je godinama silovao, građani su bijesni Nestala djevojčica Danka Misteriozan nestanak Susjed nestale djevojčice Danke: "Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto"

Novi glavni ravnatelj policije Nikola Milina tražio je reviziju slučaja - za kojeg ne želi izravno reći da je "propao". "Potrebno je da, kada ne dođete do rezultata u radu ponovno analizirate predmet i da idete u nekim novim smjerovima kojim do tada niste radili", objašnjava Milina.

Zašto se kreće ispočetka, je li bilo propusta u istrazi i čijih - ne otkriva. "Možda nisu odmah napravljene sve mjere koje su trebale, zato se i rade analize", dodaje Milina. No, ne zna se ni što su to u dvije i pol godine od incidenta uopće pronašli. "O konkretnim tragovima ne želim govoriti i ne mogu govoriti", rekao je.

Bivši ravnatelj policije Vlado Dominić, a danas zadužen za sigurnost u Hrvatskom nogometnom savezu, je detaljniji. "Privodili smo oko 100 osoba, obavili obavijesne razgovore, oko 15 osoba smo slali na poligraf, ali nismo došli do konkretne informacije", rekao je Dominić.

Ne samo da nitko nije progovorio, već su i u analizi jedine snimke - ostali "kratkih" rukava. "Mi smo tu snimku poslali na više adresa, izraelskoj policiji, FBI-u, Interpolu i Europolu, ali zbog loše kvalitete snimke nismo mogli razbistriti sliku", otkrio je Dominić.

Rezultate je prije mjesec dana u Dnevniku Nove TV najavio i ministar Davor Božinović: "U skoro vrijeme, u skoro vrijeme! Ja nisam ni policajac, ni šef policije, ne mogu govoriti o istraživanjima"

Pa sve ponovio nekoliko zadnjeg dana siječnja: "I u ovom trenutku jedan tim je i sada u Splitu i radi na tome". U gradu pod Marjanom u to više ni ne vjeruju.

Priča je ovo u kojoj je, zbog propusta, prekršajno kažnjen HNS i oni koji su brinuli za organizaciju utakmice. Hrvatska reprezentacija ostala je bez boda i dvije utakmice bez gledatelja. A HNS i bez 100 tisuća eura koliko su morali platiti UEFI. Krivaca za sramotu koja je državu skupo koštala – nema.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene