Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Swingerski klub

Preokret u slučaju premlaćivanja u Rovinju: Preispituje se odluka tužiteljstva, uhićene dvije osobe povezane s radom kluba

Aktualno Galerija Napad ispred rovinjskog svingerskog kluba Anakonda - 5 Napad ispred rovinjskog svingerskog kluba Anakonda - 5 Foto: DNEVNIK.hr Napad ispred rovinjskog svingerskog kluba Anakonda - 4 Napad ispred rovinjskog svingerskog kluba Anakonda - 4 Foto: DNEVNIK.hr Napad ispred rovinjskog svingerskog kluba Anakonda - 3 Napad ispred rovinjskog svingerskog kluba Anakonda - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Napad ispred rovinjskog svingerskog kluba Anakonda - 1 Galerija 1/4 >>
Glavna državna odvjetnica naložila je preispitivanje odluke zamjenika pulskog županijskog državnog odvjetnika kojom je osam osumnjičenih za napad ispred rovinjskog svingerskog kluba Anaconda - pustio da se brane sa slobode i odredio mjeru zabrane približavanja.

O tome je stigla i službena potvrda Državnog odvjetništva. Javno pismo institucijama jučer je uputio otac žrtve, poznati odvjetnik Miroslav Plišo.

Podsjetimo, slučaj je to u kojemu su zaštitari i zaposlenici kluba napali i teško ozlijedili mladića koji je s društvom bio gost kluba. Danas su uhićene dvije osobe povezane s radom ovog kluba - zbog incidenta u istom klubu prije nekoliko tjedana kada je teško ozlijeđen gost talijanski državljanin. Neslužbeno, na popisu osumnjičenih su i za ovaj zadnji napad za koji nisu pritvoreni.

DORH je u četvrtak izvijestio da je glavna državna odvjetnica u žurnom traženju upućenom Županijskom državnom odvjetništvu u Puli navela kako je preliminarnim nadzorom ustanovljeno da nadležno državno odvjetništvo mora preispitati zakonitost i pravilnost odluke od 4. rujna 2023. te žurno procijeniti pravnoodlučno činjenično stanje u odnosu na svakog okrivljenika zasebno za predlaganje istražnog zatvora.

Napad u kojem je 30-godišnjak teško ozlijeđen dogodio se u Rovinju u subotu oko 1.30 sati. Mediji su objavili da su 30-godišnjaka napali zaštitari jednog swingerskog kluba te mu oduzeli vrijedan sat i nakit.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, predsjednik Vlade Mora se živjeti Plenković o Banožićevoj aferi: "Stan neće vratiti jer stan je državni. Cijela stvar je pretjerana"

Mjera zabrane približavanja kao zamjena za pritvor napadačima je na prijedlog tužiteljstva određena nakon što je policija sedam muškaraca i jednu ženu prijavila za kaznena djela razbojništva, teške tjelesne ozljede i prijetnje.

Dvojica od njih osumnjičena su i za pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede, a jednog i za pokušaj prisile prema službenoj osobi. Kako je policija izvijestila, osim što su prijetili smrću 30-godišnjaku, osumnjičenici su prijetnje smrću uputili i 24-godišnjakinji i 26-godišnjaku koji su bili s njim u društvu.

U međuvremenu u javnosti je otkriven identitet mladića koji je napadnut jer je njegov otac hrvatski odvjetnik i poduzetnik Miroslav Plišo potvrdio novinarima da je napadnut njegov sin.

Pročitajte i ovo Provjereno - Medikol i Ivan Rajković - 2 Provjereno otkriva Država mu naredila da sruši ilegalnu zgradu! Za to vrijeme, ista ta država, godinama mu daje desetke milijuna eura

Zgrožen događajem koji se dogodio u Rovinju, a osobito postupanjem Županijskog državnog odvjetništva u Puli, Plišo se obratio glavnoj državnoj odvjetnici Zlati Hrvoj Šipek, ali je otvoreno pismo uputio i predsjedniku Vlade, predsjedniku Republike i Hrvatskog sabora te ministru unutarnjih poslova.

U njemu navodi da ovaj slučaj prelazi granice pojedinačnog nasilja prema njegovom sinu i ostalim spomenutim nevinim osobama i predstavlja eklatantan primjer pogrešnog postupanja DORH-a.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene