Obavijesti Video Pretražite Navigacija
novi verbalni rat

Turudić se sastao s Mamićem dok je bio pod mjerama praćenja SOA-e?

Ivan Turudić
Ivan Turudić Foto: Damjan Tadic/Cropix
Nakon izjave predsjednika Zorana Milanovića koji je rekao da ima saznanja o Vladinom izboru za novog državnog odvjetnika, Ivanu Turudiću, stižu informacije da se Turudić sastajao sa Zdravkom Mamićem dok je bio pod mjerama praćenja SOA-e. Predsjednik Milanović imat će u podne izvanrednu konferenciju za novinare.

Predsjednik Zoran Milanović za podne je najavio izvanrednu press konferenciju. Pretpostavlja se da je tema Turudić. 

Predsjednik Zoran Milanović u petak je rekao da zna neke stvari zbog kojih Ivan Turudić ne bi trebao biti glavni državni odvjetnik. 

"Postoje ozbiljne sigurnosne zapreke i za sada Plenkoviću dajem, kako se kaže, benefit sumnje, da možda još ne zna, ali mora se informirati. Pričekat ću još koji dan u nadi da je ovo sve zabuna, ali reći ću vam da Turudić ne smije biti na toj funkciji", naglasio je predsjednik u petak.

Nešto kasnije predjednikove je izjave komentirao i predsjednik Vlade Andrej Plenković koji je rekao da tog jutra dobio neke informacije od predsjednika te da je riječ o saznanjima SOA-e o Turudiću.

"O tim sam dokumentima i ranije tražio izvješće, ako ima nešto što treba o Ivanu Turudiću znati. Nova provjera sad slijedi. On se referira na tajne izvide iz 2015., nema tu ništa spektakularno niti novih saznanja. Pitao sam danas Turudića ima li tu bilo što da su ti kontakti pogodovali Mamiću u procesima, on tvrdi da nije", nastavio je Plenković.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ciljevi u iraku i siriji VIDEO Pokrenut val osvete: SAD kaže da je informirao Irak prije napada, stigao je oštar odgovor

Kako doznaje N1, Turudić se tri puta sastao sa Zdravkom Mamićem dok je bio pod mjerama praćenja SOA-e.

Za njihove susrete navodno ne postoje bilješke ni audiozapis o sadržaju razgovora koji su trajali po nekoliko minuta.

Unatoč tome Turudić je prošao tri sigurnosne provjere po zakonu 2009., 2014. i 2019. godine, a nova provjera slijedi sada. N1 dodaje da se pretpostavlja da SOA nije pronašla ništa sporno u tim razgovorima, odnosno da Turudić nije pogodovao Mamiću niti utjecao na njegov predmet. 

Pročitajte i ovo Ilustracija sve više kriminala u Regensburgu Ravnatelj upozorio roditelje da ne puštaju kćeri same u školu, pojačavaju se policijske snage

Turudić ne želi komentirati Milanovićeve izjave, a iz Vlade na ove informacije poručuju da se radi o reciklaži starih informacija te da su za njih mjerodavna izvješća SOA-e, a ona negiraju utjecaj Vladinog izabranika za glavnog državnog odvjetnika na slučaj Mamić.

Vjeruju da Milanović te priče tempira namjerno sada, uoči glasanja o Turudiću u Saboru koje će biti u srijedu.

Konferenciju za medije predsjednika pratite na DNEVNIK.hr-u. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene