Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Među najsigurnijima u Europi

'Tuhobić' dobio visoke ocjene na EuroTAP-ovu istraživanju sigurnosti tunela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sklopu međunarodnoga EuroTAP-ova projekta za 2009. godinu - ocjenjivanja sigurnosti tunela na hrvatskim autocestama, Hrvatski autoklub predstavio je danas u veljači obavljeno testiranje tunela 'Tuhobić' na autocesti A6 Bosiljevo-Rijeka.

Tunel 'Tuhobić' već je bio testiran 2004., na početku provedbe EuroTAP-ova projekta i imao je loše rezultate, a ove je godine imao iznimno dobre rezultate i dobio ocjenu 'jako dobar'.

Pročitajte i ovo Screenshot Ispod sinagoge VIDEO Godinu dana kopali su bizaran tunel, nitko ne zna zašto, ali kada su otkriveni, nastao je totalni kaos Slika nije dostupna Vatrogasci gasili požar Automobil se zapalio u tunelu Tuhobić

Predstavivši rezultate, glavni tajnik HAK-a Tomislav Družak rekao je da je u projektu sudjelovalo 13 nacionalnih autoklubova iz 13 europskih zemalja s 40 milijuna članova od kojih su mnogi naši potencijalni gosti tijekom turističke sezone. Naglasio je da se danas u svih 13 zemalja objavljuju i predstavljaju rezultati testiranja sigurnosti europskih tunela te da će se dobri rezultati 'Tuhobića' predstaviti i europskim vozačima.

Jedan od voditelja tog projekta u Hrvatskoj Igor Novačić rekao je da su u našoj zemlji testiranja sigurnosti počela još 2004., kada su testirani tuneli 'Tuhobić' i 'Učka', koji su tada dobili dosta loše ocjene. Svake godine tuneli testirani u Hrvatskoj dobivali su sve bolje ocjene, a 2007. godine tunel 'Brinje' bio je najbolje ocijenjen tunel u Europi, podsjetio je.

Ove godine u kategoriji preuređenih tunela 'Tuhobić', dug 2143 metra i izgrađen 1996. godine, dobio je dobre ocjene puštanjem u promet druge cijevi, poboljšanjem ventilacijskog sustava i uvođenjem videonadzora, dodao je. Napomenuo je da su sve sigurnosne mjere u tunelu u skladu s naputcima i uredbama Europske komisije o sigurnosti te da je svrha kampanje informirati vozače o opasnostima u tunelima i upozoriti sve sudionike u prometu na sigurnost.

Ove godine ocijenjen je 'Tuhobić', a idućih godina sigurno će se u sklopu tog projekta ocjenjivati i nedavno izgrađeni tuneli i tuneli u izgradnji, dodao je. Predstavnicima konzorcija 'Autocesta Zagreb-Rijeka' dodijeljeno je i posebno priznanje za rezultate koje su postigli na većoj sigurnosti u tunelu 'Tuhobić' u posljednjih pet godina.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene