Požeško-slavonska županica Antonija Jozić u četvrtak je donijela odluku o proglašenju prirodne nepogode za područja gradova Požege, Pleternice i Kutjeva te za općine Jakšić i Kaptol, koje je prošlog tjedna pogodilo nevrijeme.

Galerija


Povod za proglašenu elementarnu nepogodu jest velika materijalna šteta na poljoprivredi, građevinskim objektima i prometnoj infrastrukturi.

Vezani članci Posljedice nevremena u Požegi i okolici - 2 Zbrajaju se štete nakon katastrofe koja je pogodila Požegu i okolicu: "Evo, ima jedna žena od 80 godina. Nema niti jednog prozora... Što da vam kažem?" Ministri obišli Požegu Ministri obišli Požegu pogođenu snažnim nevremenom i tučom: ''Kod poljoprivrede su štete toliko velike da će se godinama oporavljati''

Županica u odluci poziva sve koji su imali štetu od nevremena 25. lipnja da je u roku od osam dana prijave mjerodavnim gradskim i općinskim povjerenstvima, koja su županičinom odlukom obvezna unijeti je u registar šteta u roku od 15 dana.

Prema odluci, županijsko povjerenstvo za procjenu šteta sve će prijave prikupiti u roku od 50 dana, a u roku od 60 dana o ukupnoj će šteti izvijestiti i državno povjerenstvo za procjenu šteta.

Županica Jozić rekla je u utorak tijekom posjeta predsjednika Vlade Andreja Plenkovića Požegi kako se šteta procjenjuje na nekoliko stotina milijuna kuna.