Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskoro revanš s Bidenom?

Trump sve bliže predsjedničkoj nominaciji: Upisao je još jednu pobjedu

Donald Trump sve je bliže republikanskoj nominaciji za predsjednika SAD-a
Donald Trump sve je bliže republikanskoj nominaciji za predsjednika SAD-a Foto: Afp
Donald Trump, bivši američki predsjednik, odnio je pobjedu na na zborovima birača u Michiganu i Missouriju i tako se dodatno približio republikanskoj nominaciji za predsjedničke izbore.

Bivši predsjednik SAD-a Donald Trump u subotu je pobijedio na zborovima birača u Michiganu i Missouriju, približivši se tako dodatno republikanskoj nominaciji za predsjedničke izbore u studenom.

U obje države Trump je porazio Nikki Haley, svoju posljednju preostalu suparnicu za republikansku predsjedničku nominaciju, približivši se nominaciji svoje stranke i vjerojatnom revanšu na predsjedničkim izborima s demokratskim predsjednikom Joeom Bidenom.

Pročitajte i ovo Trenutak u kojem je vozač sletio u provaliju Zastrašujuće scene VIDEO Policajac snimio trenutak u kojem je automobil sletio u provaliju od 60 metara: "Sreća je da je preživio"

U Michiganu je Trump pobijedio Haley u svih 13 okruga koji su sudjelovali u zboru birača (eng. causus), objavila je Republikanska stranka. Agencija Associated Press proglasila je pobjedu Trumpa na zboru birača u Missouriju iako se glasovi još prebrojavaju, ali se pokazalo da je bivši predsjednik SAD-a daleko ispred Haley.

Više od 1600 članova sudjelovalo je na zboru birača u gradu Grand Rapids u Michiganu gdje su birali delegate za Trumpa ili za bivšu veleposlanicu pri UN-u Haley, za stranačku konvenciju u srpnju.

Republikanci u subotu održavaju i predizbore u Idahou, što će biti zadnja prigoda za Haley uoči super utorka 5. ožujka, najvažnijeg dana predizbora kada glasa 15 država.

Pročitajte i ovo Kamala Harris ugošćuje člana izraelskog ratnog kabineta U ponedjeljak Potpredsjednica SAD-a sastat će se sa članom izraelskog ratnog kabineta

S ranijim pobjedama u Iowi, New Hampshireu, Nevadi i Južnoj Karolini Trump je veliki favorit predizbora, a Haley se i dalje drži zahvaljujući donatorima koji žele alternativu bivšem predsjedniku.

Za ovaj izborni ciklus, republikanci u Michiganu odlučili su se za hibridni sustav, podijeljen između klasičnih predizbora - održanih u utorak - i zbora birača ili 'caucusa'.

Trump je pobijedio na predizborima u utorak osiguravši 12 od 16 delegata, a u subotu je uzeo i ostalih 39.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene