U Zagrebačkoj Areni kršteno je tridesetak novih vjernika, na ceremoniji se okupilo preko šest tisuća Jehovinih svjedoka

Galerija


U Zagrebu se održava trodnevni kongres Jehovinih svjedoka. Pod geslom ''Ljubav nikad ne prestaje'', više od 6 tisuća članova okupilo se u zagrebačkoj Areni.

Vezani članci Maja Šuput i Nenad Tatarinov (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Maja Šuput plijenila pažnju u seksi izdanju na kongresu u gradu koji njoj i suprugu Nenadu puno znači Gari Cappelli (Foto: Dnevnik.hr) U turizmu kronično nedostaje djelatnika: "Plaće moraju rasti"

Ovakvi se kongresi održavaju jednom godišnje, a financirani su isključivo dobrovoljnim prilozima pa se ulaz ne naplaćuje. Osim što su svi sudjelovali u pjesmi, molitvama i predavanjima, također se i krstilo tridesetak novih vjernika.

Jedna od njih je bila i Lea Bušetinčan koja kaže kako se odlučila na krštenje jer je vidjela da „Jehovini svjedoci žive jako sretan i ispunjen život“. „Poželjela sam i ja to“ govori nam Lea, a sličnog je uvjerenja i još jedan novi krštenik Luka Kosović.

„Ja sam se htio predati Jehovi i ovim načinom sam se i predao krštenjem“ objašnjava.

Dejan Čikeš iz kršćanske vjerske zajednice Jehovinih svjedoka, tvrdi kako je jedino što se mijenja u njihovom životu da su sada pokazali drugima da se žele čvrsto držati onoga što su pročitali u Bilbliji.

„Drže se onoga što je zapisano kao načela, i u principu onda budu bolji i kvalitetniji građani ove zemlje“ zaključuje Čikeš.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr