Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SPORNA IZJAVA DOBAVLJAČA

Trgovci burno reagirali: ''Trebamo li možda prestati plaćati kupljenu robu?''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Grupe NTL I Ultra Gros stiglo je otvoreno pismo prokuristici Kraša Marici Vidakovć zbog njenog poziva potrošačima da kupuju u Konzumu.

Nakon što je prokuristica Kraša Marica Vidaković rekla da će svoje zaposlenike pozvati da kupuju u Konzumu, iz udruženja hrvatskih trgovaca Grupe NTL i Ultra gros obratili su joj se otvorenim pismom koje prenosimo u cijelosti:

Pročitajte i ovo Ante Ramljak i Marica Vidaković (Foto: Pixell) Je li bilo pritisaka? Iz Kraša demantiraju navode u novim objavljenim mailovima te poručuju: ''Sve je čisto'' Slika nije dostupna Pritisak na godišnje pregovore? Marica Vidaković iz Kraša: ''Legitimno je pravo da štitimo svoje interese''

''Poštovana gospođo Vidaković,

vezano uz Vaše obraćanje javnosti u kojem otvoreno pozivate svoje zaposlenike, a indirektno i ostale potrošače da kupuju u trgovinama Konzuma, udruženja hrvatskih trgovaca NTL i Ultra gros obraćaju Vam se zajednički ovim pismom.

U svom nastupu istaknuli ste da Vaš stav dijele i ostali dobavljači koje zastupate.

Radi našeg interesa, a i interesa šire javnosti zanima nas koji su to još dobavljači osim Kraša?

Kao odgovorni trgovci i razumni ljudi, naravno i sami podržavamo restrukturiranje i oporavak Agrokora, ali Vaš poziv na potrošnju u Konzumu smatramo izrazito diskriminirajućim postupkom kojim nama i ostalim trgovcima u Hrvatskoj ugrožavate jednakopravan položaj na tržištu zajamčen Ustavom.

Bez obzira na složenost situacije u kojoj ste se našli u Vašim poslovnim odnosima s Konzumom, a koja je rezultat Vaših poslovnih odluka, navedenu izjavu smatramo izuzetno nekorektnom i neprihvatljivom, poglavito ako se uzme o obzir da ostale trgovačke kuće čine cca. 70% hrvatske maloprodaje.

Hoćete li se odazvati pozivima na kupnju u Konzumu?

  • Neću
  • Hoću
  • Ne zanima me

Ukupno glasova:

Među navedene spadaju i članice NTL-a i Ultra gros grupacije, također hrvatski trgovci koji s preko 9,5 milijardi kuna prihoda, 14.000 zaposlenih i više od 2.800 prodajnih mjesta, u cijeloj Hrvatskoj, čine oko 20% ukupne maloprodaje.

Naglašavamo da sve obveze prema Krašu, državi i ostalim dobavljačima izvršavamo pravovremeno i u cijelosti.

Trebamo li možda prestati plaćati kupljenu robu pa da pozovete kupce i u naše trgovine?

Vaše preferiranje samo jednog trgovca u Hrvatskoj dovodi nas u tržišno nepovoljnu situaciju u kojoj je definiranje i dostizanje godišnjih ciljeva upitno.

Radi navedenog očekujemo Vaš odgovor na pitanje kako u ovim okolnostima nastaviti suradnju u tekućoj poslovnoj godini?'', stoji u pismu upućenom Vidaković koja je proteklih dana na sastancima s povjerenikom Antom Ramljakom predstavljala dobavljače.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene