Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar pravosuđa Ivan Šimonović istaknuo je kako trenutak izricanja presude Glavašu i ostalima, u predizborno vrijeme, najbolje govori o tome da Vlada nije utjecala ni na sadržaj presude, ni na vrijeme njezinog izricanja, a što su bile tvrdnje nekih neodgovornih pojedinaca.


'Dio građana iz različitih razloga burno je reagirao na prvostupanjsku presudu protiv Branimira Glavaša i ostalih optuženih u slučajevima 'garaža i 'selotejp', što unosi nemir i nervozu u predizborno vrijeme', rekao je ministar u izjavi za medije.

Vezani članci Majke Srebrenice prate izricanje presude Ratku Mladiću - 1 Reakcije na presudu Mladiću: "On je živ, a mojih nema. Plakala sam cijeli dan, sad mi je lakše" Ratko Mladić Pogledajte što su beogradski mediji pisali uoči presude balkanskom krvniku Ratku Mladiću

'Sasvim je jasno stoga da trenutak izricanja presude, sa stanovišta Vlade nije idealno odabran. Ali, upravo ta činjenica da presuda dolazi u vrijeme, kada njezino izricanje ne odgovara Vladi, najbolje govori o tome da Vlada nije nikako i ni po ničemu utjecala ni na sadržaj presude, ni na vrijeme njezinog izricanja, što su bile tvrdnje nekih neodgovornih pojedinaca', rekao je ministar Šimonović.

>> Šišljagić: Sanader je postao čovjek opasnih namjera za sve koji ne misle kao on

>> Sanader se zbog Glavaša obrušio na pravosuđe

'Jedini pritisak na Sud, o kojem sam ja obaviješten, odnosio se na pritiske koji su dolazili iz krugova bliskih optuženima. Upravo činjenica da je postupak trajao dugo, upravo zbog odugovlačenja od strane obrana i činjenica pritisaka na sud, govori o razlozima radi kojih je Sud iskoristio prvu mogućnost da donese svoju presudu', izjavio je ministar pravosuđa Ivan Šimonović.

Pozvao je građane da ne koriste nepravomoćnu presudu protiv Branimira Glavaša i ostalih optuženih u slučajevima 'garaža' i 'selotejp' u političke svrhe jer time, istaknuo je ministar pravosuđa, vrše pritisak na sud tijekom žalbenog postupka i narušavaju njegovu autonomiju.