Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ivan Šimonović

'Na sud su pritisak vršili samo bliski optuženima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar pravosuđa Ivan Šimonović istaknuo je kako trenutak izricanja presude Glavašu i ostalima, u predizborno vrijeme, najbolje govori o tome da Vlada nije utjecala ni na sadržaj presude, ni na vrijeme njezinog izricanja, a što su bile tvrdnje nekih neodgovornih pojedinaca.

'Dio građana iz različitih razloga burno je reagirao na prvostupanjsku presudu protiv Branimira Glavaša i ostalih optuženih u slučajevima 'garaža i 'selotejp', što unosi nemir i nervozu u predizborno vrijeme', rekao je ministar u izjavi za medije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Da postane izvršna Presuda Glavašu poslana svim strankama i MIP-u Slika nije dostupna Nisu utvrdili što će poduzeti Glavaš najavio pa otkazao tiskovnu konferenciju

'Sasvim je jasno stoga da trenutak izricanja presude, sa stanovišta Vlade nije idealno odabran. Ali, upravo ta činjenica da presuda dolazi u vrijeme, kada njezino izricanje ne odgovara Vladi, najbolje govori o tome da Vlada nije nikako i ni po ničemu utjecala ni na sadržaj presude, ni na vrijeme njezinog izricanja, što su bile tvrdnje nekih neodgovornih pojedinaca', rekao je ministar Šimonović.

>> Šišljagić: Sanader je postao čovjek opasnih namjera za sve koji ne misle kao on

>> Sanader se zbog Glavaša obrušio na pravosuđe

'Jedini pritisak na Sud, o kojem sam ja obaviješten, odnosio se na pritiske koji su dolazili iz krugova bliskih optuženima. Upravo činjenica da je postupak trajao dugo, upravo zbog odugovlačenja od strane obrana i činjenica pritisaka na sud, govori o razlozima radi kojih je Sud iskoristio prvu mogućnost da donese svoju presudu', izjavio je ministar pravosuđa Ivan Šimonović.

Pozvao je građane da ne koriste nepravomoćnu presudu protiv Branimira Glavaša i ostalih optuženih u slučajevima 'garaža' i 'selotejp' u političke svrhe jer time, istaknuo je ministar pravosuđa, vrše pritisak na sud tijekom žalbenog postupka i narušavaju njegovu autonomiju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene