Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba s poplavama

VIDEO Sisačku županiju očekuju dva vodena vala, vojska ubrzano gradi zečje nasipe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na području Sisačko-moslavačke županije očekuju se čak dva vodena vala - jedan stiže Kupom, drugi Savom.

Gotovo trećina hrvatskih županija bori se posljednjih nekoliko dana s poplavama, a nagore još nije prošlo. Karlovac brani 4000 ljudi, a obrani grada na četiri rijeke pridružili su se i vojnici HV-a.

Na području Sisačko-moslavačke županije očekuju se čak dva vodena vala - jedan stiže Kupom iz smjera Karlovca, a drugi Savom iz smjera Zagreba. Posebno je kritično u mjestima na područjima Žažine, Letovanića i Letine, gdje se ukupno nalazi 450 pripadnika Oružanih snaga RH, javlja MORH. Građani pokušavaju spasiti imovinu.

VIDEO i FOTO - DRAMA U KARLOVCU: Vrh vodenog vala prolazi Karlovcem, ali najgore još nije prošlo

Vojska šalje pomoć

Pročitajte i ovo Ivan Brozović Drama na rijeci Dramatična akcija spašavanja migranata iz Kupe: "Intervencija je bila dosta zahtjevna zbog visokog vodostaja rijeke i niske temperature" Pronađena nova tijela - 5 Migrantska kriza U potrazi za boljim životom brojni završe tragično: "Svaki tjedan imamo jednog utopljenika"

Ukupno 700 pripadnika Oružanih snaga RH angažirano je u borbi protiv poplava u tri županije - 450 u Sisačko-moslavačkoj, 150 u Karlovačkoj i 100 u Požeško-slavonskoj županiji, objavilo je jutros Ministarstvo obrane (MORH).

U priopćenju se napominje da vojnici na terenu pomažu lokalnom stanovništvu u borbi protiv poplava s ukupno 12 čamaca - šest u Karlovačkoj županiji, gdje u evakuaciji pomaže i amfibija, te šest čamaca u Požeško-slavonskoj županiji.

Vojska je upućena na teren u poplavom ugrožena područja triju županija temeljem odluke ministra obrane Ante Kotromanovića i zahtjeva Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Iz MORH-a navode da 100 pripadnika Namjenski organiziranih snaga OS RH sa šest čamaca pomaže stanovnicima na poplavljenom području Pleternice, u Požeško-slavonskoj županiji.

Pripadnici Oružanih snaga, njih 150, šest čamaca i jedna amfibija pomažu u evakuiranju stanovništva i izgradnji zečjih nasipa u mjestima Donje Mekušje, Husje i Kobilić Pokupski uz Kupu na području Karlovačke županije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene