Na području Sisačko-moslavačke županije očekuju se čak dva vodena vala - jedan stiže Kupom, drugi Savom.


Gotovo trećina hrvatskih županija bori se posljednjih nekoliko dana s poplavama, a nagore još nije prošlo. Karlovac brani 4000 ljudi, a obrani grada na četiri rijeke pridružili su se i vojnici HV-a.

Na području Sisačko-moslavačke županije očekuju se čak dva vodena vala - jedan stiže Kupom iz smjera Karlovca, a drugi Savom iz smjera Zagreba. Posebno je kritično u mjestima na područjima Žažine, Letovanića i Letine, gdje se ukupno nalazi 450 pripadnika Oružanih snaga RH, javlja MORH. Građani pokušavaju spasiti imovinu.

VIDEO i FOTO - DRAMA U KARLOVCU: Vrh vodenog vala prolazi Karlovcem, ali najgore još nije prošlo

Vojska šalje pomoć

Vezani članci Ilustracija Dječak dobio potres mozga nakon što ga je kolega bacio na beton, u školi ''samo žele da se sve što prije smiri'' Slika nije dostupna U Karlovcu više nema opasnosti od poplava

Ukupno 700 pripadnika Oružanih snaga RH angažirano je u borbi protiv poplava u tri županije - 450 u Sisačko-moslavačkoj, 150 u Karlovačkoj i 100 u Požeško-slavonskoj županiji, objavilo je jutros Ministarstvo obrane (MORH).

U priopćenju se napominje da vojnici na terenu pomažu lokalnom stanovništvu u borbi protiv poplava s ukupno 12 čamaca - šest u Karlovačkoj županiji, gdje u evakuaciji pomaže i amfibija, te šest čamaca u Požeško-slavonskoj županiji.

Vojska je upućena na teren u poplavom ugrožena područja triju županija temeljem odluke ministra obrane Ante Kotromanovića i zahtjeva Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Iz MORH-a navode da 100 pripadnika Namjenski organiziranih snaga OS RH sa šest čamaca pomaže stanovnicima na poplavljenom području Pleternice, u Požeško-slavonskoj županiji.

Pripadnici Oružanih snaga, njih 150, šest čamaca i jedna amfibija pomažu u evakuiranju stanovništva i izgradnji zečjih nasipa u mjestima Donje Mekušje, Husje i Kobilić Pokupski uz Kupu na području Karlovačke županije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju