Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osim na području Jastrebarkog, potresi su posljednjih dana zabilježeni na Pelješcu i u podsljemenskoj zoni Zagreba.


Slabi potres magnitude 2.1 prema Richteru zatresao je noćas područje Jastrebarskog, izvijestila je u utorak ujutro Seizmološka služba RH, koja je u zadnja tri dana u Hrvatskoj zabilježila tri potresa.

Vezani članci Ivanka Čačić, Obrtnička komora Sisačko-moslavačke županije Ivanka Čačić iz Obrtničke komore o obnovi Banovine: "Najviše nedostaje zidara i keramičara" Stanje u Sisku nakon potresa - 2 Nakon oštrih kritika sisačke gradonačelnice: Ako županija i vlasnik ne budu mogli platiti obnovu, troškove će pokriti država

Potres s epicentrom kod Jastrebarskog zabilježen je u 1,10 sati, magnituda je iznosila 2.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

Potres od 2,9 po Richteru zatresao Zagreb

Seizmolozi su u ponedjeljak u 3,13 sati zabilježili umjereno jak potres s epicentrom tri kilometra sjeverno od Trpnja na poluotoku Pelješcu. Magnituda potresa iznosila je 3.5 prema Richteru, a intenzitet u epicentru pet stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Potres se osjetio na širem području od Makarske do Neuma, otoku Hvaru, Pelješcu.

Potres u noći zatresao Pelješac

Umjereno jak potres s epicentrom u podsljemenskoj zoni Zagreba, kod Markuševca, zabilježen je u subotu. Magnituda potresa iznosila je 2.9 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV (četiri) stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook