Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počinje štrajk učitelja

Niste sigurni trebate li dijete sutra poslati u školu? "Za dio učenika bit će organizirano čuvanje, ali neka roditelji pripreme i gablec"

Ilustracija: Damir Spehar/PIXSELL
Ilustracija: Damir Spehar/PIXSELL
Nakon što je danas propao proces mirenja sindikata u školstvu i Vlade, sutra u svim osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj počinje štrajk.

U četvrtak tako u svim školama neće raditi učitelji, ali ni nenastavno osoblje poput kuharica i domara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odlučno rekli "ne" Prosvjetari ogromnom većinom odbili ponudu Vlade: "Štrajk ide dalje punom snagom!" Željko Stipić (Foto: Dnevnik.hr) REAKCIJE SINDIKALISTA Mihalinec o tvrdnjama ministra Marića: "To je skandalozno!

U svim osnovnim školama bit će organizirano čuvanje manje djece koja idu u niže razrede, ali nastava se, ističu u sindikatima, neće održavati.

"Bit će organizirano čuvanje djece nižih razreda osnovnih škola te djece s posebnim potrebama", kaže Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama.

Pojasnio je kako odluku o tome trebaju li sutra poslati djecu u školu roditeljima moraju priopćiti ravnatelji.

"Odgovornost za djecu leži na ravnateljima. Neka roditelji koji će djecu poslati u školu pripreme i gablec za njih jer neće raditi ni kuharice", kaže Mihalinec.

Podsjetimo, postupak mirenja između Vlade i sindikata u školstvu je propao te sutra počinje štrajk u školama. Najavili su to danas čelnici većinskih školskih sindikata nakon neuspjelog mirenja s Vladom, koja je odbacila njihove zahtjeve za 6-postotnim povećanjem plaća u školstvu.

Nakon drugog kruga mirenja Vlada nije udovoljila njihovim zahtjevima za povećanjem koeficijenata složenosti poslova u sustavu obrazovanja od 6,11 posto.

Štrajk započinje 10. listopada u osnovnim i srednjim školama, najavio je Branimir Mihalinec u ime NSZSSH-a te istaknuo da će sutra sve nastavno i nenastavno osoblje u osnovnim i srednjim školama štrajkati.

Štrajk se zatim od petka nastavlja cirkularno, svaki dan u određenim županijama, do ispunjenja sindikalnih zahtjeva.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene