Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prodaja imovine

Trebaju vam vila, jahta ili helikopter? Evo što se sve od Todorićeve imovine našlo na bubnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanredna uprava već mjesecima prodaje Todorićevu imovinu. U ponudi su jahte, vile, helikopteri...

Dok Ivica Todorić na svom blogu svakodnevno sipa optužbe na račun Vlade, izvanredna uprava Agrokora već mjesecima prodaje njegove nekretnine i pokretnine. Evo što je sve na bubnju, a što bi tek moglo na prodaju.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno" Ivica Todorić Slučaj Agrokor Todorić se obratio javnosti nakon pada ključnog vještačenja: "Sve im se srušilo"

Podsjetimo, u nedjelju je istekao rok za slanje ponuda za kupnju Todorićeve jahte.

Luksuzna jahta

11 godina stara, duga gotovo 24 metra. Naravno, luksuzno opremljena. Izvanredna uprava na njoj želi zaraditi 1,4 milijuna eura, bez PDV-a. Koliko je ukupno stiglo ponuda, ne otkrivaju, ali u samo prva dva mjeseca bilo ih je 15.

Vila Castello

Novi kupac traži se i za Vilu Castello ili Vilu Kameliju, u Medveji pored Opatije. Posjed veći od 10 tisuća četvornih metara, s privatnom plažom mogao bi donijeti dodatnih – sedam milijuna eura! Zainteresirani su, doznajemo, samo stranci.

Helikopter iz 2006.

U prodaji je i poznati crveni helikopter. Nije nov, iz 2006. je i dosta korišten, s gotovo 3 tisuće sati leta.

Luksuzni automobili

Na prodaju su i luksuzni automobili. Rok za završetak prodaje i povlačenje crte u zaradi privremene uprave je – kraj mjeseca.

Kompanije koncerna

Na prodaju će i kompanije koncerna. One ključne vjerojatno ne prije iduće godine. Preduvjeta za to ima više. Stvarni dug koncerna trebao bi biti poznat idući tjedan. Tada se očekuje i objava jednom već odgođenog izvješća lanjskog poslovanja za cijelu grupu. Iz Agrokora kažu da će ono otkriti stvarnu vrijednost imovine, iako to Ivica Todorić osporava.

U maloprodaji je ukupno 26 poduzeća, koja uključuju Konzum, Mercator i Tisak. Najveći problem bi mogao biti Konzum. Već je najavljeno zatvaranje stotinjak neprofitabilnih trgovina. U koncernu su i 33 prehrambene kompanije, među kojima su najznačajnije Ledo, Frikom, Zvijezda, Dijamant, Jamnica i PIK Vrbovec. U poljoprivrednom sektoru 17 poduzeća – ključni su Belje, Vupik, PIK Vinkovci...
Mnoge od njih smatraju se zlatnim kokama za koje su interes pokazale i neke od najvećih hrvatskih kompanija poput Adrisa i Podravke.

67 poduzeća nema veze s osnovnim poslovanjem. Ivica Todorić širio se u građevinski sektor, zdravstvo i tako dalje.

Kako će koncern izgledati nakon 12 ili 15 mjeseci pod upravljanjem države, teško je prognozirati. No, kako kaže Ante Ramljak: citiram –Agrokor kakav poznajemo više neće postojati. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene