Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šteta od 15 milijuna kuna?

Traži se istražni zatvor za bivše čelnike Kamenskog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo zatražilo je istražni zatvor za bivše čelnike propale tekstilne tvrtke Kamensko Antuna Crlenjaka i Davora Vlajčevića te još tri osobe osumnjičene za zlouporabu položaja i ovlast te poticanje i pomaganja u zlouporabama.

Posljednji direktor propale tekstilne tvrtke Antun Crlenjak i Davor Vlajčević, predsjednik Nadzornog odbora te tvrtke i suvlasnik tvrtke Vilinske poljane - najvećeg dioničara Kamenskog, uhićeni su jučer poslijepodne, a uz njih su na kriminalističko istraživanje privedeni bivši direktor Kamenskog D.R. te D.B. i P.T.

Za sve njih je zatražen jednomjesečni istražni zatvor o čemu će danas odlučiti sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda. Od Crlenjakovog branitelja Mate Matića doznaje se da je petorka privedena zbog istog slučaja kao i krajem studenog prošle godine kada su Crljenjak i Vlajčević također uhićeni ali i ubrzo pušteni na slobodu. Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) je potom protiv njih digao kaznene prijave zbog zlouporabe i poticanje na zlouporabu u kupnji dionica tvrtke Dalta.

Policija sumnja da je Crlenjak u dogovoru s Vlajčevićem od njega kupio dionice Dalte po cijeni značajno većoj od stvarne vrijednosti, čime mu je pribavio imovinsku korist u razlici između stvarne cijene i cijene po kojoj su kupljene dionice. Time je, sumnja policija, pribavljena i imovinska korist tvrtki Vilinske poljane. Neslužbeno se doznaje kako se petorka sumnjiči za štetu od 15 milijuna kuna, no službenih informacija o cijelom slučaju za sada nema.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Zlouporaba položaja i ovlasti' Bivši čelnici Kamenskog opet privedeni Slika nije dostupna Radnice najavile tužbu Crlenjak: Moje privođenje nema veze s Kamenskim

>> Bajić radnicama Kamenskog: Intenzivno radimo na slučaju

Radnice Kamenskog su na probleme te tvrtke i na svoje sumnje upozoravale javnost i nadležne prosvjedima, a 20 radnica je u rujnu 2010. štrajkalo glađu. Mjesec dana kasnije donijeta je odluka o stečaju Kamenskog. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene