Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radnice najavile tužbu

Crlenjak: Moje privođenje nema veze s Kamenskim

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Taman kada se činilo da je propast tvornice Kamensko pred raspletom, dogodio se novi zaplet. Bivši direktor Antun Crlenjak i predsjednik Nadzornog odbora Davor Vlajčević pušteni su na slobodu.

Bivši direktor Kamenskog je na slobodi. Ispitivanje na policiji, tvrdi, nije povezano s propadanjem te tvornice. 'Nema nikakve veze s Kamenskim. Jučerašnje moje privođenje ima veze s transakcijom određenog broja dionica', kazao je Crlenjak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jednomjesečni istražni zatvor Crlenjak i Vlajčević osumnjičeni da su oštetili proračuna za 14 milijuna kuna Slika nije dostupna Šteta od 15 milijuna kuna? Traži se istražni zatvor za bivše čelnike Kamenskog

I to dionica tvrtke preko koje su, kako policija sumnja, stekli korist. Policija je podnijela kaznene prijave, ali i priznala - slučaj je složen. Pa su dvojac pustili i naložili osnivanje posebnog tima.

'Priča o tome da će se formirati neki tim ili nekakva ekipa koja bi sada radila na tome je glupost. Radi se o neozbiljnom postupanju i ponašanju policije jer je definitivno ovdje izostala koordinacija koja je nužna s nadležnim državnim odvjetništvom', kaže Crlenjakov odvjetnik Mate Matić.

Zbog čega je koordinacija s DORH-om izostala - nije jasno. Iz policije danima bez objašnjenja, danas tek šturo.

'Ovo je kriminalističko istraživanje u kojem se radi o većim financijskim transakcijama, odnosno znatnijoj materijalnoj šteti', kazala je Aleksandra Ljuba iz MUP-a.

Radnice Kamenskog uvjerene su da se prava istina skriva. Protiv direktora i sustava najavljuju tužbe za duševne boli.

'Ovo je poigravanje našim životima jer mi smo stvarno toga puno preživjele', kazala je Danica Sabljak.

'I ja isto imam psihičke boli jer sam činio sve da dođe do plaće', kaže pak Crlenjak. 'Dokazat ću da nisam učinio nikakvo inkriminirano djelo. Dapače da sam htio sačuvati i radna mjesta i ljudima osigurati plaće, preseliti tvornicu na novo mjesto. Nisam uspio'.

Na općinskom kaznenom sudu Crlenjak se i danas pojavio u postupku oko uknjižbe pojedinih tvrtki na nekretnine Kamenskog. Sud mu je već odredio novčanu kaznu zbog toga što nije pokrenuo stečaj na vrijeme. Kamensko je, očito, još bez odgovornih s imenom i prezimenom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene