Dokumentarno-igrani serijal autora i voditelja Domagoja Mikića u ponedjeljak navečer donosi priče o ubojstvima zaštitara i policajca koji su stradali na dužnosti.

Galerija


Običan radni dan za policajce u Sesvetama završio je zločinom kakav se ne pamti u novijoj hrvatskoj povijesti. Dvadesetpetogodišnji policajac Ivan Grbavac izgubio je život kao žrtva pljačke u poslovnici banke u Sesvetama.

Vezani članci Policijski očevid, ilustracija Teške prometne nesreće: Dvoje ljudi stradalo u slijetanjima automobila s ceste Policijski očevid, ilustracija Autom sletio s ceste kod Đurđevca, vatrogasci pozvani u pomoć da ga izvade iz vozila

O krvavom pohodu pričaju Ivanovi bližnji i kolege policijski službenici. ''Bez izraza, nema tu vike, galame, bez ičega. Samo se sagnuo, uzeo pušku i počeo pucat'', opisao je stravičan trenutak rafalne paljbe policajac Milovan Dakić.

Svoju ispovijest dao je i Ivanov kolega Jadranko Certin koji je unatoč teškom ranjavanju uspio preživjeti, no počinitelj mu je oduzeo najbolje godine života.

Uz ekskluzivne autentične snimke, ''Tragovi'' donose i priču o oružanoj pljački FINA-ine poslovnice u Đurđevcu, u kojoj su život izgubili zaštitar i klijent, a svoje sjećanje na taj dan ispričat će i svjedokinja okrutnoga ubojstva.

Ne propustite 'Tragove' koji će vam otkriti pozadinu krvavih pljačkaških pohoda koji su šokirali naciju, večeras u 22.30 na Novoj TV.

Propuštene epizode 'Tragova' pogledajte besplatno na novatv.hr.