Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripremite skije!

Tradicionalni skijaški tjedan pred vratima: Iako se ulaže i u domaća skijališta, većina Hrvata ići će u inozemstvo

Sezona skijanja pred vratima (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Sezona skijanja pred vratima (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Sezona skijanja pred vratima (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Sezona skijanja pred vratima (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Sezona skijanja pred vratima (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Nakon božićnih i novogodišnjih blagdana Hrvati tradicionalno odlaze na skijanje.Ove će godine na europskim skijalištima biti još više hrvatskih skijaša nego lani. Ipak, u pripremi su i domaće planine, gdje se puno ulaže.

Žičara na Platku je spremna, čeka se samo temperatura ispod nule te još koji centimetar snijega i sezona skijanja može početi. Prošle godine Platak je sakupio čak 100 snježnih dana.

Pročitajte i ovo Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like Očekuje se i sutra Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like: Pogledajte koliko ga ima Skijaška sezona - 6 Školski praznici i novi skijaški val Brinu li Hrvate paprene cijene? Provjerili smo koliko duboko morate posegnuti u džep za skijašku avanturu i koliko košta nova oprema: "Rezervacije se uzimaju već od ljeta"

"Tu je bilo oko 80 tisuća skijaša, bilo je zaista puno snijega, mi očekujemo ove sezone isto tako ako nas posluži snijeg", rekao je Davorin Klobučar, glasnogovornik Goranskog sportskog centra. 

Platak bi do 2020. godine trebao dobiti novi sustav zasnježenja. Radovi na prvoj fazi, krčenja šume za akumulacijsko jezero, već su počeli. Projekt je vrijedan više od 22,5 milijuna kuna. Ipak, Hrvati do tada i ove sezone odlaze put Austrije, Slovenije i Italije. Na skijanje će, prema podacima udruženja hrvatskih putničkih agencija, 10% više skijaša nego prošle sezone.

"U našoj agenciji putnici prvenstveno biraju obiteljska skijališta. Ove su godine top-destinacije Andalo, Sessto i nezaobilazni Kromplatz. Klijenti više bukiraju apartmane ako idu s djecom, ako su parovi bez djece, onda hotelski smještaj", objašnjava Tamara Černeka, direktorica turističke agencije. 

Svoje skije pripremio je i Sanjin. Odmah nakon blagdana s obitelji kreće na Dolomite.

"Pripremamo se na skijanje od nekoliko dana na jedno malo talijansko skijalište jer su nam djeca mala. Nadamo se da će nam trogodišnji sin stati prvi put na skije", rekao je Sanjin Crnković iz Rijeke. 

Kako bi uživanje na snijegu bilo što kvalitetnije, uzbudljivije i bezbrižnije treba pripremiti i tijelo.

"Dobro bi bilo pripremati se 6 do 8 tjedana prije odlaska na snijeg kako bi nam skijanje bilo ugodnije jer ako smo nepripremljeni, može doći i do nekih ozlijeda", upozorio je Dorijan Mavrinac, učitelj skijanja. 

Hrvati će na europska skijališta već od ponedjeljka, ipak najveća se gužva očekuje u popularnom skijaškom tjednu koji počinje od 5. siječnja.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene