Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zaklada ana rukavina

Koncert za život 20. svibnja u Lisinskom: Nastup Jelene Radan

Jelena Radan Fado & Voyage
Jelena Radan Fado & Voyage Foto: Zaklada Ana Rukavina
Tradicionalni Koncert za život održat će u petak 20. svibnja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Nastupit će Jelena Radan uz pratnju Zagrebačke filharmonije pod vodstvom britanskog maestra Jonathana Griffitha. Dio prihoda od prodaje ulaznica namijenjen je i ove godine proširenju Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Tradicionalni Koncert za život održat će u petak 20. svibnja, s početkom u 19:30 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Jedanaesti po redu koncert u sjećanje na Anu Rukavinu Erceg i maestra Vjekoslava Šuteja održava se nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije bolesti COVID-19. Kao i svake godine, ovaj koncert održat će se u organizaciji Zagrebačke filharmonije za Zakladu Ana Rukavina pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, a nastupat će Jelena Radan te posjetitelje odvesti na jedinstveno glazbeno putovanje - kroz Fado & Voyage. Dio prihoda od prodaje ulaznica namijenjen je proširenju Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te stručnom usavršavanju mladih liječnika na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija.

Pročitajte i ovo U Zadru održana utrka Wings for Life - 3 Svi za isti cilj! Wings for life se vratio u Zadar! 5000 ljudi dalo je svoj doprinos humanitarnom cilju!

Pročitajte i ovo Lijekovi - 2 APSURDNI PROPISI Ljekarnička komora prikupila sredstva za lijekove Ukrajini, ali ne mogu ih poslati jer hrvatski zakoni to ne dopuštaju

Na Koncertu za život u Off ciklusu nastupat će Jelena Radan u pratnji svojih glazbenika i velikog filharmonijskog orkestra, u ruhu novih aranžmana istaknutih hrvatskih skladatelja Frane Đurovića i Krešimira Seletkovića te predstaviti neke od svojih najvećih uspješnica kao što su Čudo, Voljet ću te sutra i Kad nas ne bude. Kroz karijeru redovito ju je pratio fado, koji izvodi s toliko osjećaja, umijeća i strasti, a ovom prigodom izvest će njoj posebno drage skladbe poput Meu fado meu i Lagrima.

Uz pratnju Zagrebačke filharmonije pod vodstvom britanskog maestra Jonathana Griffitha, svi posjetitelji moći će uživati u čarobnoj izvedbi Jelene Radan uz Fado & Voyage te slaviti ono najdragocjenije – život.

Svi koji žele biti dio ove raskošne glazbene večeri mogu ulaznice po cijeni od 130 kuna kupiti na blagajni Zagrebačke filharmonije ili online na ulaznice.hr i eventim.hr.

O Zakladi

Kroz 15 godina uspješnog rada, Zaklada Ana Rukavina se istaknula svojom borbom za razvoj hrvatske hematologije te smo danas, zahvaljujući velikim naporima i uz pomoć brojnih darivatelja, donatora i prijatelja Zaklade, 11. država u svijetu po broju potencijalnih darivatelja na 10.000 stanovnika te 8. u svijetu po broju darovanih krvi iz pupkovine na 10.000 stanovnika.

Od početka rada Zaklada Ana Rukavina ukupno je prikupila i utrošila 70 milijuna kuna u razvoj hrvatskog zdravstva, a Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica proširen je sa 150 na gotovo 62.000 darivatelja.

Zahvaljujući dobrim ljudima i njihovim donacijama, Zaklada je omogućila stručno usavršavanje mladim liječnicima te je dosad sedmero liječnika iz Republike Hrvatske dobilo priliku usavršavati se na najboljim svjetskim klinikama u području hematologije i pedijatrije kako bi po povratku mogli pomoći pacijentima u domovini.

I ono najvrednije…

NADU ZA SPAS ŽIVOTA DOBILO JE 150 OBOLJELIH PACIJENTA!
• Rezultati i svaka podrška građana te, prije svega, činjenica da je 150 oboljelih osoba dobilo priliku za život Zakladi su najveći poticaj za daljnji rad.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene